Senaste Nytt.

Här får du svar på många frågor:

  http://www.skaf.info  (här hittar du hur man gör en medlemsanmälan och mycket annat.

20221024
Uppdaterat på Utställningar 3.

20220915
Bli ny medlem 1 oktober 2022 och det gäller hela 2023.
Medlemsavgift:
Senior: 450 kr
Junior: 300 kr
Familjemedlem: 150 kr
Enbart prenumeration på Kaninuppfödaren: 400 kr

20220911
Nu finns det tre nya uppfödare på "Uppfödarlänken":

20220908
I lördags 3 september var det utställning i Önnestad ordnat av Östra Skånes Kaninavelsförening, det var 162 kaniner och två produkter anmälda. Domare för dagen var från Danmark, Michael Ostermann och Jan Mortensen. BIS blev Rikard Ahlnér med en hermelin vit/rödögd hane, 96 poäng, BIM blev Lisa Holmström med en Rex vit/rödögd, 95,5 poäng.
Utställningen hölls i ett ridstall, så det fanns gott om plats, man kunde även se duvor och till slut dök det även upp ett par marsvin som man kunde beskåda. För de som ville prova på kaninhoppning fanns det även kelkaninsbedömning. Kanske om det hade varit lite mer information om att detta fanns, så hade nog fler provat på kaninhoppning, för det var många barn där. 
Det var tre uppfödare från Jönköpings läns KAF som ställde ut och alla hamnade på prislistan.
Klass A.
9:e plats Moens Kaniner, hermelin havana hane, 95 poäng.
Klass B
3:e plats Ann-Louise Hallberg, hermelinvit/rödögd grupp hanar, 283,5 poäng.
9:e plats Moens Kaniner, dvärgvädur viltgrå hona, 94,5 poäng.
10:e plats Linnéa Lidh, hermelin viltgrå hona, 94,5 poäng.

Vi är nu 48 medlemmar i föreningen.20220813

Idag hade vi en träff där vi gick igenom bl.a hur man arbetar i nya medlemsprogrammet. Sedan var det även om stamtavlor och stambokföring och även genomgång av utställningsklasserna A, B, C och M. Vi gick även igenom kaniner som medlemmar hade med sig och då användes Standarden. Vi diskuterade hur vi skulle få till en utställning i lokal som inte är så dyr som Östbohallen. Vi hade bjudit in medlemmar från Kalmar Läns Kaninavelsförening och det kom fem därifrån. Tror medlemmarna var nöjda med dagen, föreningen bjöd på fika och vi hade även lotteri. 

20220812
Uppdaterat på "Länstävlingar".
Nu är vi 47 medlemmar.

20220713
Uppdaterat på "Utställningar 3" från Ölandsutställningen. Vi är just nu 47 medlemmar. Vill även påminna er om träffen vi har 13 augusti, som ni fått info om på mailen.

20220409
Äntligen blev det uppdaterat från Värnamoutställningen, finns på "Utställningar 3".
Vi är nu 41 medlemmar.

20220310
Nu är årsmöte och bedömningen av kaniner avklarade i N.Sandsjö. Vi började med årsmötet en tapper skara hade möt upp, dagordningen gicks igenom och föreningen uppvaktade Fredrik Holmdahl med blomma och standard, Benny Svensson fyllde 70 år och uppvaktades med blomma.
När årsmötet var klart bjöd föreningen på smörgåstårta, därefter började bedömningen av kaninerna. Domare för dagen var Kenn-Henri Nilsson som hade domaraspiranten Mikael Engblom vid sin sida. Det var många kaniner som fick höga poäng. 
Det fanns även ett nytt vandringspris till minne av Ludvig "Ludde" Karlsson.
Länsmästare blev Fredrik Holmdahl med hermelin vit/rödögd, han fick då det nya vandringspriset och även 90 årspriset. Tvåa kom Kenneth Hagström med vit lant och trea Fredrik Holmdahl. Bästa junior blev Linnéa Lidh med hermelin viltgrå. 
Det var 58 kaniner anmälda i klass C som vi hade denna gången.

20220210
Den 5 mars så har vi årsmöte och avelsbedömning i Norra Sandsjö.
Kallelse är skickad.
Ni kan ju även börja fundera på om ni vill vara med i Uppfödarregistret som kommer att införas i Kaninuppfödaren. Skriv ihop en annons och ta med till årsmötet.
Vi saknar fortfarande många medlemmar på listan, just nu är vi 37 medlemmar.
Hoppas fler kommer med, nu kommer förhoppningsvis utställningarna komma igång som vanligt.


Värnamoutställningen flyttad till 2 april!

Värnamo har fått ett SM slutspel i innebandy den 12 februari i Östbohallen där utställningen skulle vart är en av två hallar i  Värnamo som har läktare vilket innebandyförbundet kräver. Kommunen har erbjudit oss andra hallar men det finns inga läktare vilket vi hade behövt, för att inte tvingas stänga ute alla utställare under rådande omständigheter.

Därför flyttar vi utställningen till den 2 april i Östbohallen. Annonsen som är införd i Kaninuppfödaren nummer 6 2021 gäller med två undantag. Utställningen är den 2 april i Östbohallen. Sista anmälningsdagen är 17 mars 2022.

Om du anmält kaniner och betalt så kommer du få pengarna tillbaka. Anmälningarna nollställs och  du får anmäla på nytt till utställningen den 2 april. För frågor kring anmälan eller återbetalning kontakta Yvonne Fransson 076-1270339

Kenneth Hagström/ Jönköpings läns KAF

GOD JUL OCH  GOTT NYTT ÅR!
Vi är nu 53 medlemmar.

20211128
Uppdaterat på Uppfödarlänkar.

20211101
Vi kan nu hälsa vår 50:e medlem välkommen till vår förening.

20211029
Nu har ytterligare en utställning avhållits, det var i Örsjö som är Kalmar läns KAFs. Det var 148 kaniner anmälda domare för dagen var Kenn-Henri Nilsson och Eva Persson, de hittade några fina kaniner som fick 95,5 poäng och flera med 95 poäng, BIS och BIM blev Ingmar & Lotta Sjögren. 
Från vår förening var det två utställare Linnéa Lidh och Moens Kaniner och båda kom på prislistan.

20211019
I lördags var det utställningen i Mantorp, tidigare än den brukar vara, det på grund av att de har LU i Finspång sista helgen i november.
Det var 478 kaniner anmälda, BIS blev Catharina Sandbakken med en Lilla Silver, 96 poäng. 
Det var flera från Jönköpings Läns KAF som ställde ut här, på prislistan kom Fredrik Holmdahl, Moens Kaniner och Kenneth Hagström. Från föreningen var det flera nya medlemmar som ställde ut och hoppas de tyckte det var roligt så de återkommer. 
Välordnad utställning, man kunde beställa pizza som de hämtade till lunch, det fanns även fika och lotteri.
Tror att LU kommer bli bra med denna ledningen.

20210916
Ludvig "Ludde" Karlsson Huskvarna har somnat in efter en tids sjukdom. Jönköpings Läns KAF har mist en av de största medlemmar genom alla tider. Ludvig kom med som medlem vid 16 års ålder, han har i vår förening hela tiden varit aktiv som uppfödare och bidragit till att föreningen utvecklats. Ludvig har haft alla uppdrag i föreningens styrelse men även bidragit som kommissarie vid våra utställningar och stambokförare. Ludvig var också under många år en uppskattad domare och under 40 år föreståndare för Riksförbundets trycksakslager. Föreningen och hela Sverige har mist en stor föreningsmänniska som alltid ställde upp och bidrog med kunskap. Ludvig skulle fyllt 85 år den 17 oktober i år.
Tack för allt och vila i frid.
                      Kenneth Hagström/Ordförande

20210818
Information om Värnamo utställningen.
Många har hört av sig angående vår riksutställning i Värnamo. Värnamo kommun har bara hyrt ut lokalen till föreningar med ungdomsverksamhet p.g.a rådande läge med covid. Vi har sökt andra alternativ men inte heller där har vi fått positiva svar. Föreningen tittar nu på att flytta fram utställningen till början av 2022. De som har vandringspriser i form av rasklockor får behålla dessa till nästa utställning. Vi återkommer i utställningsbarometern i KU och på hemsidan så fort vi har en lösning.

Just nu är vi 46 medlemmar.

20210621
Nu var det längesedan det hände något, men vi har haft en länsutställning, det finns att läsa under fliken, "Länstävlingar".
Just nu är vi 45 medlemmar, men försök värva medlemmar när ni säljer kaniner.

20210305
Det händer ju inte så mycket nu p.g.a Coronaviruset. 
Men vi har fått en inbjudan till Kalmar Läns KAFs lådutställning den 10 april, ni har fått mail om detta.
Även att Uppfödarregistret i Kaninuppfödaren ska in senast 14 mars, skicka det till moenskaniner@outlook.com, vill ni ha samma som förra året går det bra.

20210110
Vi är nu 30 medlemmar, så hoppas fler letar fram sina fakturor. För att få era inloggningsuppgifter till "Min Sida", skicka ett mail till medlemskontor@skaf.info och begär din inloggning.

GOTT NYTT ÅR!

Glöm inte förnya ditt medlemskap!

20201012

Det händer inte så mycket nu i föreningen, vi ser framemot 13 december. Men trots det är så stiltje så får vi ändå några nya medlemmar, vi är nu 53 medlemmar!

 20201007                     

Inbjudan till bedömning

                i Norra Sandsjö bygdegård söndag 13 december

Jönköpings läns kaninavelsförening inbjuder länets medlemmar till en låd utställning.

 På årsmötet framfördes önskemål om att vi skulle försöka ordna en bedömning till under 2020.  Prislistan kommer att vara från 1 -15. Alla som deltar kommer att få ett pris.

 Anmälan sker i klass C

  Klass          C 1.1          Exteriör vuxna             75 kr/djur

                    

Citat ur Nordisk kaninstandard

Kategorier: ungdjur eller vuxen. I denna klass tävlar alla enkeldjur från skilda raser mot varandra. Även djur från samma ägare. Utställningsarrangören kan dela in klassen i flera undergrupper. Arrangören äger rätt att begränsa djurantalet vid utställning

  Detta innebär att du anmäler dina kaniner som vanligt men skriver klass C.

Kaninerna måste vara i rätt ålder för att kunna bedömas. Alltså minst 4 månader.

  Gör ett försök att gå in på Förbundets dataprogram och anmäl dina djur.

Det går fortfarande att anmäla på tidigare sätt via mail eller att du skickar en anmälningssedel.

  Inbetalning sker på vårt bankgiro 696-5040 i samband med anmälan.

  Anmälningsblankett sändes till Yvonne Fransson Björksäter 2, 331 73 Bor

senast 30 november ( Tel: 0761-270339)  mail: yvonne.f@pp.varnamo.net

  Bedömningen startar klockan 10.00

  Prisutdelning äger rum cirka klockan 15.00 (eller när prislistan är klar)

Tveka inte att anmäla. Har du frågor så hör av dig till:

Yvonne Fransson       yvonne.f@pp.varnamo.net           0761-270339

Monika Johansson     moenskaniner@outlook.com        0731-564737

Kenneth Hagström     gootland12@gmail.com                0739-70 4600

  Varmt välkomna med anmälningar eller bara ett besök

Styrelsen

 

 

                                  

 

20200827
Uppdaterat på Länstävlingar från N.Sandsjö.

20200816
Det finns tillfälle att stambokföra sina kaniner på Länsutställningen.
Tänk på att ta med:
Stol att sitta på.
Fika/mat för dagen.
Gärna vatten, det finns annars på plats.
Handsprit.

20200812
Det händer ju inte så mycket nu, men vi har ju vår Länsutställning den 23 augusti och det blev 53 kaniner anmälda och domare är Daniel Lindbladh.
Och i Coronatider som det är så är det ingen publik och vi är helst bara medlemmar som kommer. Glöm inte ta med fika/mat då vi inte har servering.
Efter bedömningen så är det årsmöte och prisutdelning.
Vi kan glädja oss åt att den 50:e medlemmen har kommit med.

20200706
Inbjudan till Länsutställning vid Norra Sandsjö bygdegård söndagen 23 augusti 2020.

Jönköpings läns KAF inbjuder länets medlemmar till lådutställning vid N. Sandsjö bygdegård söndagen 23 augusti.

Tävlingen gäller för länsmästerskapen 2020 klass A och B

Klasser:   A  Exteriör vuxna            70 kr/djur
                B   Exteriör ungdjur         70 kr/djur

Inbetalning sker på vårt bg 696-5040 i samband med anmälan.
Anmälningsblankett sändes till: Yvonne Fransson, Björksäter 2, 331 73 Bor senast 5 augusti (Tel: 0761-270 339) Mail: yvonne.f@pp.varnamo.net 

OBS! samling kl 09.30. Bedömning startar kl 10.00

Tag med fika och mat för hela dagen.

Osäker på hur du anmäler, då finns Yvonne med svar.


20200504

Information till alla medlemmar i Jönköpings läns KAF

  När jag skriver detta så har ingenting förändrats när det gäller covid -19. om det blir några lättnader så att vi kan börja umgås som vanlig med våra aktiviteter får framtiden utvisa.

Vi håller oss uppdaterade dag för dag för det påverkar ju oss alla hela tiden

 Årsmöte 2020-05-03

  Om det finns en möjlighet att genomföra ett årsmöte innan 15 augusti så kan det bli fallet. Kallelse kommer då att ske med kort förvarning (14 dagar). Skulle det inte gå så kan det bli så att vi  försöker hålla årsmötet den 15 augusti i samband med Länsutställningen.

 Länsutställning

  Vi har nu bestämt och hört oss för med marknadskommittén i N Sandsjö att vi får delta med kaniner och kommer alltså att ha vår länsutställning den 15 augusti i N Sandsjö utomhus.

 Jordbruksverkets kurs

 19- 20 september kommer Jordbruksverkets kurs att genomföras i Eksjö. Det är i alla fall planerat. Om det går att genomföra med hänsyn till rådande läge.

 Riksutställning i Värnamo

 Vi planerar att fortsätta med vår Riksutställning i Värnamo. Efter förra årets krafttag från många medlemmar så fick vi en slant över vilket är positiv. Datum som är föreslaget är 3 oktober.

 Vi kommer också att återkomma till den aktivitet som var planerad med Lillemor

Ljungberg och det nya utställnings och tävlingsprogrammet.

 Vi återkommer med mer information när vi vet mera.

  Var försiktiga följ utvecklingen i radio och tv.

  Var noggranna i alla sociala kontakter.

  TA DITT ansvar och var rädda om er.

    På uppdrag av styrelsen / Kenneth Hagström Ordförande

  

ÅRSMÖTET INSTÄLLT!
20200304

  Här med kallas du som medlem i Jönköpings läns kaninavelsförening till årsmöte lördagen den 21 mars klockan 11.00. Platsen är Norra Sandsjös byggdegård utmed väg 128 mellan Stensjön och Sävsjö.

  TA CHANSEN

Årets aktivitet är att Lillemor Ljungberg kommer till oss och går igenom det nya medlemsprogrammet. Här kan du bland annat ändra din adress, mail eller telefonnummer själv. Du kan också anmäla kaniner till utställning via detta program m m.

Lillemor som varit med att ta fram programmet kan lära oss allt om hur vi skall göra.

Program

  -          11.00 -13.00 Utställningsprogrammet Lillemor Ljungberg.

-          13.00 -13.30 Fika.

-          13.30 -15.00 Årsmöte.

  Dagordning årsmötet i Jönköpings läns kaninavelsförening

1.  Mötets öppnande

2. Frågan om mötets behöriga utlysande.

3.  Fastställande av dagordning.

4.  Val av ordförande att leda förhandlingarna.

5.Val av justerare att jämte ordföranden justera protokollet.

6.  Föredrag av verksamhetsberättelse.

7.  Föredrag av revisionsberättelse.

8.  Frågan om ansvarsfrihet för styrelsen.

9.  Val av styrelseledamöter jämte ersättare. (se bilaga )

10.  Val av två revisorer. (se bilaga)

11.  Val av valberedning sammankallande och en ledamot. (se bilaga)

12.  Beslut om årsavgift för kommande år.

  13. . Beslut om budget och arbetsprogram för i år och nästkommande år.

-     Budget

Länsutställning 

-          Riksutställning

-          Förslag till aktiviteter 2020

14.  Motioner och skrivelser.

-   Motioner inför Förbundsstämman

15. Rapporter.

16. Eventuella frågor.

17. Mötet avslutas.

  Varmt välkomna / Styrelsen

 

20200303

Uppdaterat på "Utställning "
Tyvärr lyckas jag inte få in prislistorna, förhoppningsvis kommer de i Kaninuppfödaren.

Ombud till Förbundsstämman är Madelene Svensson.
OBS!!!
Länsutställning med klubbmästerskap, blir i Mariannelund 20200502. Så planera in den, mera om anmälning kommer senare.

Glöm inte lägga in att det är årsmöte den 21 mars i N.Sandsjö. Aktivitet på årsmötet: Lillemor Ljungberg kommer och informerar om det nya medlemsprogrammets möjligheter med bl.a anmälningar till utställningar. Hoppas ni medlemmar tar detta tillfället, mer info kommer på mailen.
LU har ju varit och det var en fin tillställning, det kommer om den i nästa Kaninuppfödaren, som kommer ut i sista veckan av februari.

Gott Nytt År och god fortsättning!

GOD JUL!

20191224
Uppdaterat "Utställning 3"

20191122
Uppdaterat på "Utställning3".

20191112
Nu finns det uppdaterat på "Länstävlingar". Det är efter Länsutställningen i Mariannelund och Riksutställningen i Värnamo.

Materiallagret kommer att finnas på Värnamoutställningen.

20191023
Uppdaterat på "Länstävlingar"

20191021
Uppdaterat på "Utställningar 3" och "Fotoalbum".

20190912
Ny medlem? Betala in 1 oktober och du får medlemskap hela 2020.

20190911
Uppdaterat på "Utställningar 3"

20190908
Välkommen på höstmöte.
Jönköpings läns KAF kallar härmed alla medlemmar till höstmöte torsdagen 26 september klockan 17.30 på 
Tjalles sportpriser i Åsenhöga 
Adress: Marieholmsvägen 14, 335 93 Åsenhöga 
På dagordningen
- Riksutställningen i Värnamo 2 november
-
Planering av aktiviteter till 2020

Alla medlemmar varmt välkomna, anmäl er gärna så vi kan ordna fika.
               Styrelsen

20190821
På "Landsbygdens Sommarmöte" i Rickelstorp, kommer Kenneth Hagström och Madelene Svensson att visa upp kaniner. Den 31 augusti kl 10 - 16 och Rickelstorp ligger 1 mil norr om Eksjö. Mer info kan ni se på hushållningssallskapet.se/jonkoping

20190806
Uppdaterat på "Utställningar 3".
Kan även tala om att vi just nu är 45 medlemmar.
Finns även nu annonsen till Värnamoutställningen, så ni kan boka in den.

20190720

Uppdaterat på "Utställningen 3"

20190513
Nu äntligen lite uppdaterat om länsutställningen i Mariannelund, finns på "Länstävlingar".

20190407
Uppdaterat "Utställningar 3"

20190331
Uppdaterat på "Utställningar 3".
Inbjudan till länsutställning

                             i Mariannelunds Folkets hus lördagen den 4 maj 2019.   

Jönköpings läns kaninavelsförening inbjuder länets medlemmar till utställning och klubbmästerskap. Klubbmästare blir den som har högst resultat i klass A och

B.


Tävlingen ingår i länsmästerskapen (klass A och B)tillsammans med resultat från vår riksutställning i oktober. Regler för länsmästerskapen finns på vår hemsida.

Pris till bästa junior enskilt djur i klass A eller B.

Högst poäng gäller vid lika poäng gäller konkurrensbedömning.

Klasser:      A                Exteriör vuxna              80 kr/djur

                  B                Exteriör ungdjur           80 kr/djur

                  D                Hona med ungar     80 kr/nummer.

                  M               Ungdjursgrupp        80 kr/nummer

(I klass M skall djuren minst 8 –14 veckor gamla och tre – fem i antal. Alla kaniner skall kunna vara i samma utställningsfack)

Inbetalning sker på vårt bankgiro 696-5040 i samband med anmälan.

Anmälningsblankett sändes till Yvonne Fransson Björksäter 2, 331 73 Bor senast 17 april. ( Tel:0370-650 593) Det går också bra med mail: yvonne.f@pp.varnamo.net

OBS : Djuren skall sitta i sina burar kl 11.00

(Samling vid kl 10.00 så bygger vi upp utställningen tillsammans)

Prisutdelning äger rum kl 15.30

Vägbeskrivning

I Mariannelund ligger folkets hus till höger om väg 40.

Adress: Verdandigatan 11, 598 97 Mariannelund

Länsmästare

I länsmästerskapen tävlar vi på vår länsutställning och vår riksutställning i Värnamo i oktober enligt ett särskilt poängsystem. Se hemsidan under fliken tävlingar.

  • Länsmästare blir den som har mest poäng efter de två utställningarna.
  • Tävlingen för Länsmästare gäller bara i klass A och B.

Varmt välkomna med anmälningar eller bara ett besök

Styrelsen20190324
Igår så hade vi årsmöte i Norra Sandsjö, denna gången utan klubbmästerskap. Skulle det komma många medlemmar när vi inte hade klubbmästerskapet? Ja, det kom många medlemmar, hela 21 stycken var vi på mötet. Kanske var det smörgåstårtan och temat vi hade efter årsmötet som lockade.
På årsmötet var det bra förslag om t.ex var vi skulle ha våra utställningar framöver och andra förslag kom upp.
Vi hade ett tema till mötet efter årsmötet och det var punkterna:
1. Stamtavlor
2. Stambokföring av kaniner
3. Anmälan till utställning
4. Stamrullor vad står det i Nordisk Standard
5. Remiss till smittskyddsregler
6. Nordisk Kaninstandard, bedömningspunkter
Föreningen tackar er alla som kom och hade trevligt.
Några bilder finns i "Fotoalbum".20190317
Uppdaterat på "Utställning 3".

Denna kassen finns att köpa på årsmötet, 20 kr kostar den.20190305
Läs "Remissförslaget" om smittorisker på www.skaf.info

20190303
Kallelse till årsmötet är nu skickat på mailen.
Är det någon ny medlem som inte fått kallelse, så kontakta mig, Monika på mail moenskaniner@outlook.com eller 0731564737
Eftersom det är ett nytt medlemsregister som införts, så har jag ingen medlemslista, tyvärr.

Vi skickar gemensamt in till Kaninuppfödaren ett Uppfödarregister. Så vill ni vara med på det så hör av er till mig innan den 10 mars. Jag har hittills fått in 13 uppfödare som vill vara med.


Årsmöte i Norra Sandsjös bygdegård lördag 23 mars

Efter årsmötet så planerar vi flera aktiviteter som     

  * Ifyllande av stamtavlor

* Anmälan till utställning

   * Praktisk genomgång av olika raser

* Hur trimmar jag till utställning

* Film från tidigare utställningar mm
Länsutställning i Mariannelunds Folkets hus 4 maj med klubbmästerskap


Vi tävlar i klasserna:          A - Exteriör vuxna, B – Exteriör ungdjur, M – Ungdjursgrupp

och D – Avkastningsbedömning (hona med ungar).

Klubbmästerskap med två föranmälda djur innan bedömningen startar.

Boka nu in 23 mars för årsmöte i Norra Sandsjö och 4 maj för länsutställning i Mariannelund.

Kallelse till de båda aktiviteterna med mer information kommer inom kort.


20190122
Så nu var det uppdaterat från Ljungsbro, fick bli en ny flik "Utställningar 3".

Nu börjar ett nytt utställningsår och hoppas att vi träffas på utställningar framöver. Första som kommer nu är Ljungsbro den 19 januari och den kommer jag att besöka så det kommer ni att få läsa om.

GOTT NYTT ÅR till alla kaninvänner!

GOD JUL önskar vi er alla!!!

20181209
Uppdaterat "Utställningar 2" (nya).         

20181201
Får be om ursäkt att inte Mantorps utställningen blirvit uppdaterad, men nu är den det. "Utställning2" (nya)

Det har även varit en i Stöde, som jag fått info om och där placerade sig Roger Möller som BIM, med en satin.
Det har även varit utställning i Dalsjöfors och där var flera av våra medlemmar representerade, förhoppningsvis kommer det in på www.skaf.info så ni kan läsa mer om dom där.  
Men vill ni ha in från utställningar som jag inte är på så får ni skriva till mig så jag kan lägga in det här.

20181028
Uppdaterat på "Länstävlingar".   

20181022
På grund av dåligt intresse är aktiviteten inställd den 27 oktober.   

20181021
Uppdaterat "Utställningar 2(nya).   

20181009
Uppdaterat på "Utaställningar 2 (nya)" och "Fotoalbum".   

20180925
Jönköpings läns KAF leder en aktivitet som handlar om att arrangera en kaninutställning.
Tid:       Lördag 27 oktober kl. 09.30 - 17.00
Plats:     Norra Sandsjö Bygdegård (utmed väg 128 norr om Sävsjö)   
Aktivitetens innehåll är bland annat
- Hur många bör man vara för att arrangera en kaninutställning?
- Vad kostar det?
- Vem bestämmer på utställningen, vilka regler gäller?
- Hur räknar man ut prislistan?
- Vad bör man tänka på när man ställer upp burarna?

Är du intresserad att vara med anmäl dit till:
                 Kenneth Hagström     073-970 4600
                 Monika Johansson      073-156 4737
                (Anmälan krävs senast 22 oktober)

Välkomna
                Jönköpings läns kaninavelsförening.


    Materiallagret flyttar

20180814
Nu finns det 10 st jubileumspins hos Kenneth, vill ni köpa så kontakta honom 073-9704600 eller gootland59@hotmail.se
Pinsen kostar 100 kr och finns i 100 ex, det lottas ut tre vinnare som får två festbiljetter till LU festen. Mer om detta finns att läsa i Kaninuppfödaren nr 4 sidan 4.

20180804
Uppdaterat från dagen, se "Norra Sandsjö 20180804" och "Fotoalbum". Under "Länstävlingar" hittar ni prislista och poängställningen till Länsmästare efter Norra Sandsjö.


20180716
Uppdaterat "Utställningar 2 (nya).

20180531
Nu är vi 50 medlemmar! Försök värva medlemmar när ni säljer kaniner.:)

20180526
Nu finns det uppdaterat från kaningårdsbesöket hos Madelene och Charlotte, under fliken "Kaningårdsbesök 2018"

20180526
Nu finns inbjudan till Länsutställningen under fliken "N.Sandsjö 20180804".

20180523
Uppdaterat, "Utställningar 2 (nya) o bilder i "Fotoalbum".
För info så är vi 47 medlemmar, försök gärna värva nya medlemmar när ni säljer kaniner.

20180513
Uppdaterat på "Utställning 2(nya). Vill också påminna om "Kaningårdsbesöket".

20180425
Uppdaterat på "Uppfödare Länkar".

20180402
Nu finns inbjudan till Kaningårdsresan 2018, som egen länk.

20180330
Nu är äntligen hemsidan uppdaterad med utställningarna Ljungsbro och Örsjö. Lovar att skärpa mig, men får skylla på en rejäl influensa och nu är jag pensionär och har all tid i världen med att göra "allt i morron".😉

20180225
Igår hade vi årsmöte och klubbmästerskap i Norra Sandsjö. Vi började med årsmöte och av 40 medlemmar som vi är i dagens läge, så hade 13 sökt sig hit. På årsmötet gick vi igenom det som stod på dagordningen och tog upp medlemmarnas önskemål om vad vi ska göra 2018/2019. Önskemål var träffar med tema som handlar om utställning, Standarden, stamtavlor o.s.v. Efter årsmötet bjöd föreningen på fika och därefter så drog bedömningen i gång, Christer Järnede var domare. Det var 52 kaniner och i klubbmästerskapet ska man innan bedömningen välja ut två kaniner som tävlar, lite spännande. Och vann gjorde Fredrik Holmdahl, därefter Heidi Söderqvist och Madelene Svensson.
Pris delades ut till Staffan Roos som vann länsutställningen 2017 i N.Sandsjö.
Även pris till Länsmästare 2017, som var 1:a Heidi Söderqvist, 2:a Staffan Roos och 3:a Tommy & Yvonne Fransson.
Det är även bokat Länsutställning i Norra Sandsjö 4 augusti och Riksutställning 6 oktober i Värnamo.
När allt var städat och klart åkte vi nöjda hem.
Lite bilder finns "Fotoalbum".

20180121
Uppdaterat på "Utställningar 2 (nya)".

20180108
Uppdaterat på "Utställningar 2"(nya) och "Fotoalbum".

God Fortsättning på det nya året!
20180105
Uppdaterat på "Länstävlingar".

GOTT NYTT ÅR!!!!!!!!!!

God Jul till er alla!!!

20171206
Äntligen uppdaterat på "Utställningar 2 (nya)" och i "Fotoalbum". Förkylningen har varit lite jobbig, så därför.


20171126
Uppdaterat på "Utställningar 2 (nya). Och tittar ni in på SKAFs hemsida så finns Heidi Söderqvist på bild med sin fina hermelin havana som fick 96 poäng i Dalsjöfors.

20171119
Uppdaterat på "Utställningar 2 (nya).

20171112
Uppdaterat på "Utställning 2 (nya) och "Fotoalbum".

20171022
Uppdaterat på "Utställning2 (nya)"  och "Fotoalbum".
Och kan välkomna ytterligare en medlem, så nu är vi 65!!!!!

20171012
Uppdaterat "Utställning 2 (nya)" och "Fotoalbum"
Nu är vi 64 medlemmar!!!!!!!!!!!!!! 

20170924
Uppdaterat "Utställningar 2 nya" och "Fotoalbum".

20170827
Uppdaterat "Utställningar 2" och"Fotoalbum".
Nu finns annonsen inne här också till "Värnamoutställningen".

20170822
Nu är vi 62 medlemmar!!!

20170808
Nu är vi 61 medlemmar!!!

20170805
Uppdaterat från Norra Sandsjö, ny sida med utställningar "Utställning 2" är det senaste på, sedan bilder i "Fotoalbum"
Under "Länstävlingar" kan ni se poängen i länstävlingen.
Vi är nu 60 medlemmar i föreningen.🙂

20170728
Det blev 46 kaniner anmälda till Länsutställningen, lite mindre än vanligt, domare är Affe Hedlund. Men hoppas att även ni som inte anmält till utställningen kommer dit och tittar och se hur en utställning går till och få svar på era frågor.Vi finns och kan ge svar på t.ex hur man ser att stamtavlan är korrekt och hur man fyller i den.

20170723
Uppdaterat på "Utställningar" och "Fotoalbum".
Ytterligare en ny medlem har vi hälsat välkommen, så nu är vi 59.

Nu är vi 58 medlemmar i föreningen och det är jättekul, att vi snart är uppe i siffran vi hade vid årsskiftet, då var vi 60 medlemmar. Alltid några som slutar av olika skäl och vi hälsar våra nya medlemmar hjärtligt VÄLKOMNA och hoppas de ska trivas i föreningen. Ett bra tillfälle att börja ställa ut är vår Länsutställning, som ni ser annons på här nedan.


Inbjudan till länsutställning

                      i Norra Sandsjö lördagen den 5 augusti 2017

Jönköpings läns kaninavelsförening inbjuder länets medlemmar till utställning i samband med marknadenvid Norra Sandsjös bygdegård lördagen den 5 augusti.

Tävlingen ingår i länsmästerskapen

Marknaden är öppen kl 12.00 – 16.00

Klasser:      A                Exteriör vuxna              60 kr/djur

                  B                Exteriör ungdjur           60 kr/djur

                  D                Hona med ungar           60 kr/nummer.

                  M               Ungdjursgrupp             60 kr/nummer

(I klass M skall djuren minst 8  – 14 veckor gamla och tre – fem i antal. Alla kaniner skall kunna vara i samma utställningsfack)

Inbetalning sker på vårt bankgiro 696-5040 i samband med anmälan.

 Anmälningsblankett sändes till Yvonne Fransson Björksäter 2, 331 73 Bor

senast 19 juli. ( Tel:0370-650 593) Det går också bra med mail: yfransson@spray.se

OBS : Djuren skall sitta i sina burar kl 11.00.

(Samling vid kl 10.00 så bygger vi upp utställningen tillsammans)

Prisutdelning äger rum kl 15.30

 Vägbeskrivning

Bygdegården ligger utmed väg 128, mellan Stensjön och Sävsjö.

Länsmästare


  • I länsmästerskapen tävlar vi på vår länsutställning och vår riksutställning i Värnamo i oktober enligt ett särskilt poängsystem. Se hemsidan under fliken tävlingar.
  • Länsmästare blir den som har mest poäng efter de två utställningarna.
  • Tävlingen för Länsmästare gäller bara i klass A och B.


Varmt välkomna med anmälningar eller bara ett besök

Styrelsen

       

        

                                          


20170604
Uppdaterat från vår kaningårdsresa "Kaningårdsbesök 2017" och "Fotoalbum".

Glöm inte anmäla er till Kaningårdsbesöket!

20170528
Uppdaterat "Utställningar" och "Fotoalbum".

20170522
Uppdaterat "Utställningar" och "Fotoalbum".

20170507
Uppdaterat "Utställningar" o "Fotoalbum".

20170508

Kaningårdsbesök lördagen den 3 juni

Den 3 juni skall vi som medlemmar i Jönköpings läns kaninavelsförening besöka tre kaningårdar i Västar Götaland. Vår resa går till Lillemor Ljungberg i Ljung, därefter till Glenn Larsson i Alingsås och slutligen till Mattias Gustafsson i Vara.

Försöka att hålla kontakten mellan er medlemmar och samåk genom att hämta upp eller träffas på olika platser längs vägen. Om du väldigt gärna vill vara med men inte vet hur du skall göra så ta kontakt med kontaktpersonerna nedan.

Resan planeras enligt följande

Samling klockan 09.30  i Timmele utmed väg 46 norr om Ulricehamn

10.00 Besök hos Lillemor Ljungberg Bogared 2, Ljung

11.00 Avresa till Glenn Larsson Vittene, Södergården 3 3, Alingsås

12.00 -13.00 Besök hos Glenn Larsson

13.00 Avresa mot Vara , med lunch utmed vägen.

14.30 – 15.30 Besök hos Mattias Gustafsson i Vara

Cirka 16.00 hemresa.

Det är bra om vi vet hur många som kommer för att kunna anmäla till de som vi skall  vi besöka

Anmälan sker till Monika Johansson senast den 28 maj.

Kontaktpersoner:

Monika Johansson Mail: moenskaniner@outlook.com  073 – 156 4737

Kenneth Hagström Mail. Gootland59@hotmail.se  Tel 073 -970 4600

Hoppas på stort deltagarantal

Vänliga hälsningar

Styrelsen


GLAD PÅSK!
Uppdaterat "Uppfödar Länkar".

20170412
Litet tips titta in på SKAFs hemsida, där finns en film på hur det går till på en kaninutställning.

20170408

Boka den 3 juni för vår resa med kaningårdsbesök till Västra Götaland.

Vi planerar att besöka tre uppfödare denna lördag nämligen.

Lillemor Ljungberg, Bogared Ljung

Glenn Larsson,  Alingsås

Mattias Gustavsson, Vara

Mer detaljerat program kommer i mitten av maj.

Förbered samåkning / Styrelsen

Jordbruksverkets kurs i eksjö

Jordbruksverkets kurs kommer att arrangeras den 9-10 september 2017 i Eksjö.

Glöm inte att skicka in till Uppfödarregistret, som kommer att finnas i Kaninuppfödaren. Jag vill ha in er annons senast 20 mars, maila till moenskaniner@outlook.com uppgifter som vi vill ha med är:
Kaningårdsnamn (behöver inte vara registrerat)
Ras/färg
Namn
Telnr/mobnr
Mailadress
Hemsida
Har du frågor så hör av dig.


20170309
I söndags så hade vi årsmöte och klubbmästerskap i Norra Sandsjö.
Vi började med årsmötet kl 11 och ett tjugotal medlemmar inklusive styrelsen hade kommit, några nya medlemmar hälsades välkomna.
Pris till Länsmästaren delades ut och det var Anna Käthner som vann den titlen 2016.
Efter årsmötet drog klubbmästerskapet igång det var 67 kaniner anmälda och domare var Affe Hedlund. Affe förklarade och gav svar på frågor under tiden som han dömde kaninerna, det är ett bra tillfälle vid klubbmästerskap att få se bedömningen på nära håll.
Medan bedömningen pågick kunde man fika och få sina stamtavlor stambokförda, lotteri fanns också.
För att vara med i klubbmästerskapet skulle man välja ut två av de kaninerna som man trodde fick bästa poängen.
Ja, den som lyckades bäst på klubbmästerskapet var Heidi Söderqvist som blev klubbmästare, därefter kom Ann-Louise Hallberg och sedan Kenneth Hagström.
Bilder från dagen finns i "Fotoalbum" (Klubbmästerskap 2017)

20170222
Nu är det uppdaterat på "Utställningar" o "Fotoalbum".
Ni har väl inte glömt att anmäla till Klubbmästerskapet?

20170123
Uppdaterat "Utställningar" o "Fotoalbum".

20170109
Uppdaterat på "Utställningar", men titta in på SKAFs hemsida där finns prislistan från t.ex Örsjö.
Nu är datum bestämt för årsmöte och klubbmästerskap i N.Sandsjö och det blir söndag 5 mars. Ni kommer att få mer info senare, men lite så ni kan boka in det datumet.

GOTT NYTT ÅR! önskar vi er alla och hoppas på ett bra "kaninår".

GOD JUL till er alla!

En hälsning till alla medlemmar i Jönköpings läns Kaninavelsförening.
Så här på de sista dagarna av året så vill vi i styrelsen påminna alla medlemmar om vad vi har planerat inför 2017. Det är bra om du skriver in i din kalender så att du verkligen kan vara med på de olika aktiviteterna. Men först av allt ser många fram emot svenska mästerskapen och Landsutställningen i Trollhättan den 17 - 19 februari.

Har du inte varit på en Landsutställning så försök och gör ett besök. Det finns massor av bra kaniner av olika raser och färgvarianter. Flera djur är säkert också till salu. Du kan ju samåka med någon eller varför inte ta tåg eller buss.

Vår planering inför 2017

Mars                 Årsmöte med klubbmästerskap.

Maj                   Resa till några uppfödare i annat län.

Augusti           Länsutställningen i N.Sandsjö ( Bör vara den 5 augusti)

Oktober           Riksutställning i Värnamo ( Fredag 6 uppbyggnad, lördag 7 oktober utställning)

Utöver egna aktiviteter så kommer det finnas många utställningar som man kan delta i under våren, men också frami höst ända fram till jul.

Glöm nu inte att betala medlemsavgiften så att du verkligen kan vara med på allt det här 2017.

Nu ser vi fram emot några dagar med lite ledig tid där vi kan se till våra djur lite extra.

Redan den 7 och 8 januari är ju nästa utställningar och alla som anmält till Svenska Foders avelspris, så gäller det ju att samla poäng.

Med dessa rader så önskar Jönköpings läns Kaninavelsförening
God Jul & Gott Nytt År!
Styrelsen20161218
Uppdaterat på "Utställningar" o "Fotoalbum".

20161127
Så nu efter en del krångel är gårdagens utställning uppdaterad på "Utställningar" och "Fotoalbum".

20161120
Uppdaterat på "Utställningar" o "Fotoalbum" från Dalsjöfors.

20161116
Nu har inbetalningskorten till medlemsavgiften för 2017 börjat ramla in i postlådan. Lägg den nu inte på ett "bra" ställe så du glömmer att betala in för nästa år. Som ni ser är det höjt med 50 kr för seniorer, övriga är oförändrade.


20161008
Uppdaterat på "Föreningsmöte" och "Fotoalbum".

20160918

Vi kommer att ha en träff i Värnamo den 8 oktober, då vi har veterinär Lisa Johansson som kommer att prata om "Vanliga sjukdomar på kaniner". Plats Hotell Tre Liljor, Storgatan 28B, Värnamo. Tid: 13.00 - 15.30.
Kaninintresserade som inte är medlemmar är välkomna till träffen kl. 13, då veterinären pratar om kaninsjukdomar. Ingen anmälan behövs till detta.

För medlemmarna så börjar det kl 10, se program nedan.


Utställningen i Värnamo den 8 oktober ställs in.

Styrelsen har beslutat att ställa in utställningen i Värnamo den 8 oktober.

Efter att vi under året gjort lite större investeringar för framtiden och under rådande omständigheter, så är vår bedömning att vi inte får så många anmälningar till riksutställningen i Värnamo så att det går ihop ekonomiskt.

Mycket tråkigt tycker vi då vi efter att ha flyttat till Värnamo hittat en bra lokal.

Vi vet att det tar ett par år att komma igång på en ny plats och utställarna kommer tillbaka varje år.

Vi tar nya tag och få se fram emot nästa år i stället.

De som har rasklockor hemma får behålla dem ett år till.

För medlemmarna i Jönköpings län så planerar vi ett föreningsmöte med en annan aktivitet

den 8 oktober. Information om detta kommer inom kort.

Kenneth Hagström/ Ordförande


Jönköpings läns kaninavelsförening kallar till föreningsmöte

Tid: Lördag den 8 oktober klockan 10.00

Plats: Hotell Tre Liljor,  Storgatan 28 B, Värnamo.

Vi startar klockan 10.00 med gemensam fika. Därefter kommer vi att ha föreningsmöte, sedan äter vi lunch, för att avluta dagen med en förläsning om kaninsjukdomar av veterinär Lis – Marie Johansson.

Dagens program

10.00 – 10.30                      Samling med fika.

10.30 – 12.00                      Föreningsmöte.

- På dagordningen b la information om aktiviteter för 2017.

12.00 – 13.00                      Lunch (kostnad 85 kronor)

13. 00 – 15.30                     Vanliga sjukdomar på kaniner. Veterinär Lis – Marie Johansson Till detta är även icke medlemmar välkomna.

Om du har några speciella frågor så kan du maila till Monika Johansson så kommer hon att sammanställa frågorna. Då kan Lis-Marie förbereda sig och kanske också kan ha ett svar.

Maila frågor till: moenskaniner@outlook.com

Vi ser fram emot en intressant dag och varmt välkomna.

Styrelsen

 

20160807
Uppdaterat på "Utställning" och "Fotoalbum". Nu finns även poängen i "Länstävlingar".

Uppdaterat på "Utställningar" o "Fotoalbum".
En liten film från Alingsås: https://www.youtube.com/watch?v=Wcy1XoCB4P0

Inbjudan till länsutställning i N. Sandsjö lördagen 6 aug.
Jönköpings läns KAF inbjuder länets medlemmar till utställningen i samband med marknaden i N.Sandsjös bygdegård lördagen den 6 augusti.

Tävlingen ingår i länsmästerskapen.

Marknaden är öppen kl 12.00 - 16.00

Klasser: A    Exteriör vuxna              60 kr/djur
               B     Exteriör ungdjur          60 kr/djur
               D    Hona med ungar          60 kr/nummer
               M   Ungdjursgrupp             60 kr/nummer
( I klass M skall djuren vara minst 8 - 14 veckor gamla och tre - fem i antal. Alla kaniner skall kunna vara i samma utställningsfack, syskon)

Inbetalning sker på vårt bg 696-5040 i samband med anmälan.

Anmälningsblanketten sänds till Yvonne Fransson, Björksäter 2, 330 15 Bor. senast 20 juli. ( Tel. 0370-65 05 93) även mail: yfransson@spray.se

OBS! Djuren skall sitta i sina burar kl 11.00
(Samling kl. 10 så bygger vi upp utställningen tillsammans)

Prisutdelning äger rum kl. 15.30

Vägbeskrivning:
Bygdegården ligger utmed väg 128, mellan Stensjön coh Sävsjö.

Länsmästare
* I länsmästerskapen tävlar vi på vår länsutställning och vår riksutställning i Värnamo i oktober enligt ett särskilt poängsystem. Se hemsidan under fliken tävlingar.
* Länsmästare blir den som har mest poäng efter de två utställningarna.

Varmt välkomna med anmälningar eller bara ett besök.
                                                             Styrelsen


TREVLIG MIDSOMMAR, TILL ER ALLA!😎

20160620
Uppdaterat från vår kaningårdsresa "Vi har varit....." och bilder i "Fotoalbum"

20160529
Uppdaterat på "Utställningar" och "Fotoalbum"
Glöm inte anmäla er till kaningårdsbesöket.

20160522
Uppdaterat på "Vi har varit....."

20160516
Nu kan ni boka in söndagen den 19 juni för kaningårdsbesök. Vi startar hos Tuss Fast på förmiddagen, därefter färd mot Christer Järnede i Motala på eftermiddagen.

De som kan följer med. Detaljer om resan kommer inom kort. Räkna med att vi i stort har samlingsplats intill Mantorp.

Samåkning är att föredra så att vi fyller bilarna.
Någon form av föranmälan bör vi ha för att en av dom ville bjuda på fika.

20160516
Uppdaterat på "Utställningar" och "Fotoalbum".


20160510
Nu finns det lite från Kisa på "Utställningar" och "Fotoalbum".

20160508
Uppdaterat på "Utställningar" o "Fotoalbum".
Och har ni varit på andra utställningar som inte jag varit på så maila mig så lägger jag in det här.🙂

20160424
Uppdaterat "Vi har varit......"

20160417
Här kommer lite från Förbundsstämman som var i Vårgård, på stämman kommer det ombud från hela landet, de röstar då som deras förening har kommit överrens om.
Det blev en lång dag det började kl. 11 och klockan var närmare 17,30 när den avslutades.
Det kommer väl utförligare i Kaninuppfödaren men lite kan ni få reda på nu, till ny förbundsordförande valdes Christer Järnede. Övriga ledamöter valdes: Anders Blom, Kenneth Hagström och Bo Paulsson.
Ersättare: Martin Härle, Maria Ottosson och Sanna Snaula Storm.
Ordförande Prisdomargruppen: Kjell Carnbrandt.
Standarddelegationen: Christer Järnede, Kjell Carnbrandt och Birgit Lundberg.
Mötet avslutades med att Kenneth Hagstöm kallade fram Ludde och berättade lite kort om vad Ludde hade sysslat med inom förbundet bl.a 38 år har han skött Materiallagret.
Ludde utsågs som hedersmedlem i förbundet.
Några bilder i "Fotoalbumet".

Vi är nu 54 medlemmar och det är mycket tack vare er medlemmar som det ökar, när ni säljer kaniner puffa på att de blir medlemmar.🙂

20160308
Kan glädjande skriva att vi nu är 52 medlemmar och det är 10 mer än förra året vid samma tid och en mer än vid årsslutet. Bra jobbat när ni säljer kaniner att ni även puffar för att de ska bli medlemmar.🙂

20160301
Uppdaterat på "Utställning" o "Fotoalbum".

20160221
Här kan ni se prislistor från LU.
http://www.skaf.cybersite.nu/
Det blev ca 60 kaniner anmälda till klubbmästerskapet!

20160208
Nu är det uppdaterat från LU, finns en egen "LU 2016" och bilder i "Fotoalbum".
Glöm inte anmäla till klubbmästerskapet!

20160111
Uppdaterat på "Utställningar" och "Fotoalbum".

Årsmöte och klubbmästerskap den 28 februari kl. 11 i N. Sandsjö. Först årsmöte sedan klubbmästerskapet. Lite kort här om klubbmästerskapet, ni får anmäla fem djur till bedömning och det ska var i klass A, ni får ut av dom välja ut två kaniner som ni tävlar om i klubbmästerskapet. Senast 11 februari ska anmälan var hos Yvonne.

Gott Nytt År!
Glöm inte betala medlemsavgiften för 2016!

20151229
Uppdaterat under "Länstävlingar" där finns resultatet från 2015.

GOD JUL!
Glöm inte betala in medlemsavgiften för 2016!

20151129
Nu har jag gjort en ny sida med "Utställningar" och den gamla är borttagen, den tog för mycket plats. Så nu uppdaterat på "Utställningar" och "Fotoalbum".

20151129
Kommer att göra en ny sida med utställningar, tog bort den gamla, då det tog för mycket plats. Så ny sida med "Utställningar" kommer att göras, blir i kväll, då från Mantorp utställningen.

20151123
Har problem med att uppdatera "Utställningar", men några bilder från Önnestad finns i "Fotoalbum".
Får det inte att funka på fliken "Utställningar" så skriver lite här.
Helgens utställning var i Önnestad och det var 173 kaniner och tre produkter anmälda.
Domare var Kenn-Henri och Markus.
Bästa hona blev en Dvärghare, ägare Gunnar Johansso och Bästa hane blev en Vit Lant, ägare Tom & Lena Johnsson.
Från vår förening var det Anna Käthner och Moens som ställde ut.

20151111
Lagt in en sida med "Höstmöte Åsenhöga".

20151108
Uppdaterat på "Utställningar" och "Fotoalbum".

20151013
Har uppdaterat "Utställningar" och "Fotoalbum".

20151002
Det blev 488 kaniner anmälda till utställningen i Värnamo! Så välkomna alla utställare och förhoppningsvis även ni som vill titta på fina kaniner i många olika raser.

20150920
Uppdaterat på "Utställningar" och "Fotoalbum".

20150906
Uppdaterat på "Utställningar" och "Fotoalbum".

20150831
Lite uppdateringar från helgen, först ett stort tack till Elsa och Caisa som visade kaniner på Bringetofta marknad. Lite mer därifrån kan ni läsa på "Vi har varit..."
Sedan på "Utställningar" och bilder i "Fotoalbum".

20150816
Uppdaterat på "Utställningar"

20150808
Uppdaterat på "Utställningar" och "Fotoalbum". Nu finns prislistan från länsutställningar.

20150801
Uppdaterat på "Utställningar".

20150618


Inbjudan till länsutställning

                       i Norra Sandsjö lördagen den 8  augusti 2015

Jönköpings läns kaninavelsförening inbjuder länets medlemmar till utställning i samband med marknadenvid Norra Sandsjös bygdegård lördagen den 8 augusti.

Tävlingen ingår i länsmästerskapen 

Marknaden är öppen kl 12.00 – 16.00

Klasser:      A                Exteriör vuxna              60 kr/djur

                  B                Exteriör ungdjur           60 kr/djur

                  D                Hona med ungar         60 kr/nummer 

                  M               Ungdjursgrupp             60 kr/nummer

(I klass M skall djuren minst 8  – 14 veckor gamla och tre – fem i antal. Alla kaniner skall kunna vara i samma utställningsfack)

Inbetalning sker på vårt bankgiro 696-5040 i samband med anmälan.


Anmälningsblankett sändes till Yvonne Fransson Björksäter 2, 330 15 Bor              

senast 28 juli. ( Tel:0370-650 593) mail: yfransson@spray.se


OBS : Djuren skall sitta i sina burar kl 11.00.


(Samling vid kl 10.00 så bygger vi upp utställningen tillsammans)


Prisutdelning äger rum kl 15.3

 

Vägbeskrivning

Bygdegården ligger utmed väg 128, mellan Stensjön och Sävsjö. 

Länsmästare


  • I länsmästerskapen tävlar vi på vår länsutställning och vår riksutställning i Värnamo i oktober enligt ett särskilt poängsystem. Se hemsidan under fliken tävlingar.
  • Länsmästare blir den som har mest poäng efter de två utställningarna.

       

Varmt välkomna med anmälningar eller bara ett besök. Styrelsen
 


 


                              


20150611
Nu kan ni börja förbereda er till Länsutställningen i N.Sandsjö den 8 augusti. Det kommer bli klasserna A, B, D och M, som ni kan planera in. Annons kommer senare men ni kan ju börja planera vilka ni ska anmäla.

20150531
Uppdaterat på "Utställningar" och "Fotoalbum".

20150517
Uppdaterat på "Utställningar" och "Fotoalbum".

20150426
Finns lite uppdaterat på "Utställning".

20150407
Uppdaterat lite på "Utställningar"

20150314
Uppdaterat på "Utställningar" och "Fotoalbum"

20150308
Uppdaterat på "Utställningar" och "Fotoalbum".
På årsmötet idag så avtackades Ludde som stambokförare och ny är nu Roger Möller. Så när ni vill ha stambokfört ska de skickas till Roger Möller, Påbo401, 523 61 Gällstad. Det kostar 10 kr/kanin att stambokföra, finns även tillfälle att stambokföra på utställningar som Roger åker till.

20150215
Uppdaterat på "Utställningar" och "Fotoalbum".

     
20150125
Uppdaterat på "Utställningar" och "Fotoalbum". Här kan ni se lite prislistor från LU http://www.skaf.cybersite.nu/document.htm?doc=226980


20150119
Du hittar info om Klubbmästerskapet på fliken "Länstävlingar".

Kallelse till årsmöte och klubbmästerskap 2015.

       

Härmed kallas du som medlem i Jönköpings läns kaninavelsförening till årsmöte 2015 och klubbmästerskap.

Tid:               Söndag 8 mars kl 11.00.  Styrelsen samanträder kl 10.00.

Plats:            Norra Sandsjös bygdegård utmed väg 128 (mellan Stensjön och Sävsjö)

Övrigt:         Föreningen bjuder på fika.

 Program:     10.00 -11.00   Styrelsen sammanträder.

11.00 -12.00   Årsmöte.

12.00 – 15.00  Fika och klubbmästerskap.


  

20150115
Uppdaterat på "Länstävlingar" nu med resultatet från 2014.

       

GOTT NYTT ÅR!

20141228
Uppdaterat på "Utställningar" och "Fotoalbum".
Samtidigt tackar vi för ett roligt och bra "kaninår" inom föreningen, samt tack till alla som gör det möjligt att vi kan ha utställningar.

GOD JUL!

Ni som hade med uppfödarannons i Kaninuppfödaren 2014, betala in 109 kr till Bg 696-5040, har skickat mail till er som var med, men en lite påminnelse. 

Nu strular SKAFs hemsida igen och när den gör det gå in på den som finns här nedan:    
http://www.skaf.cybersite.nu/

20141214
Uppdaterat på "Utställningar" och "Fotoalbum".

20141208
Uppdaterat på "Utställningar".

20141130

Uppdaterat på "Utställningar" o "Fotoalbum".

20141101
Uppdaterat på "Utställingar" coh "Fotoalbum".

20141029
Uppdaterat om de nya medlemsavgifterna, som gäller 2015, på "Bli medlem".

20141018
Uppdaterat på "Utställningar" och "Fotoalbum".

20141012
Uppdaterat på "Utställningar" o "Fotoalbum" från vår utställning i Värnamo. Och ett STORT tack till alla inblandade att den gick så bra.

20140926
Nu är det klart hur många kaniner som blev anmälda till Värnamo den 11/10-14, det blev 417.
Finns en ny flik med "BIS-klockan."

20140921
Uppdaterat på "Utställningar" och "Fotoalbum".

20140919
Vi kommer ha ett möte torsdag den 25 september på Tjalles Sportpriser, Åsenhöga, kl 17.30
Ni som vill komma är välkomna, annars så är det främst de som är "gruppansvariga" som tar detta, så slipper ni åka dit för många har ju ganska långt att åka.

Sedan kommer jag att på mail informera er om mötet och tider om när vi bygger upp utställningen och även vilka som är bärare.

Hoppas nu att vi får lika bra uppslutning till byggning/utställningen och rivningen som vi haft de sista åren.
Ni ska alla veta att allt är guld värt med vad ni än kan hjälpa till med.20140914
Jag har gjort ett exempel på hur en anmälningssedel ska fyllas i, lite hjälp kanske på fliken"Anmälningssedel". Nu är den enkelt gjort, jag kanske kan utveckla det lite mer när jag funderat lite.

Annonsen till utställningen finns nu på "Värnamo 20141011".

20140823
Har gjort en ny flik som fått namnet "Länstävlingar", där finns stadgarna och resultatet efter en tävling.

20140819
Uppdaterat på "Utställningar" och "Fotoalbum", en länk till Smålands Dagblad, får se om det funkar, det står lite om utställningne där.
http://www.smalandsdagblad.se/artikel/111778/sandsjo-marken-en-klassiker

20140804
Uppdaterat "Utställningar" och "Fotoalbum"

20140720
Uppdaterat "Utställning" och "Fotoalbum".

20140713
Nu finns utställningsannonsen till vår Länsutställning inlagd på fliken "Länsutställning".
OBS! Sista anmälningsdagen senast 31 juli!

20140704
Nu finns bilder från utställningen i Nolhagahallen (Alingsås). Kan nämnas att Roger Möller & Johan Uddh, hade bästa honan i Potatiscupen.
Bilder i "Fotoalbum"
Finns att läsa lite på "Utställningar".


Vår Länsutställning kommer att bli i N.Sandsjö den 16 augusti, mer info kommer senare.

20140608
Uppdaterat på "Utställningar" o "Fotoalbum".

20140531
Utställningshelg med två utställningar att välja på i dessa trakter, nu valde man efter avståndet, så några åkte till Olofstorp och några till Mönsterås.
Nu finns det från Olofstorp, men det kommer från Mönsterås när info kommer därifrån.
Som vanligt ligger det på "Utställningar" och "Fotoalbum".
Nu finns Mönsterås med.

20140529
Idag har vi varit på kaningårdsbesök hos Kenneth Hagström, det var elva medlemmar som kom på besök. Kaningården är ju under uppbyggnad och burarna är byggda efter de nya reglerna. Mycket trevligt att få se hur han avlat fram sina New Zealand Red efter de kaninerna han köpt i Tyskland. Olika generationer och linjer och vilka som blev bra i vikt, färg och många andra faktorer för att få fram bra djur.
Efter en första runda bland kaninerna bjöds vi på god fika och då hann vi givetvis prata ännu mer om kaniner och utställningar.
Bilder från dagen finns i "Fotoalbumet".

20140517
Uppdaterat "Utställningar" och bilder i "Fotoalbum"

KANINGÅRDSBESÖK för Jkpgs KAFs medlemmar hos:

Kenneth Hagström
Åsarp, Gootland 1
575 96 Eksjö
Mobnr: 070-566 12 89
kenneth@hem.eksjo.com

Torsdagen den 29 maj mellan kl. 11.00 - 14.00

Kenneth har startat om med kaninuppfödning efter några års uppehåll. Kaningården är under uppbyggnad men inte helt färdig, så här finns en hel del tips och idéer om vad man bör tänka på när man bygger nytt.
Den ras som finns i kaningården är New Zealand Red.

Hör av dig till Kenneth på mail, SMS eller telefon om du tänker delta.
Än en gång välkomna till några givande timmar med trevligt umgänge och nycket kaninsnack.20140510
Uppdaterat "Utställningar o Fotoalbum"

20140428
Uppdaterat på "Utställningar"

20140324
Som ni såg i Kaninuppfödaren är det dax att skicka in annonsen till "Uppfödarregistret 2014", skicka er annons till moenskaniner@outlook.com så skickar jag in allt tillsammans. OBS! senast 13 april vill jag ha din annons.

20140316
Idag var det årsmöte och klubbmästerskap i N.Sandsjö, många medlemmar hade mött upp och det är ju trevligt. Ny vice ordförande blev Elin Richardsson efter Ludvig Karlsson som avgick och ville lämna över till yngre förmågor. Efter årsmötet började klubbmästerskapet och det var 61 kaniner anmälda, vi fick anmäla högst fem kaniner och välja ut två för att tävla i klubbmästerskapet. Detta var en trevlig tävling, under tiden som den pågick fikade vi, åt smörgåstårta och köpte lotter. Nu planerar vi att detta ska bli återkommande, vi har inte haft detta på några år men nu kör vi det igen.
Segrare i KM blev 1:a Ludde 2:a Karin Fransson 3:a Fredrik Holmdahl, alla hade 190 poäng men genom att titta i Standarden så blev placeringen denna.
Några bilder finns i Fotoalbumet.
Lite vad som sas på årsmötet var bl.a att medlemsavgifterna höjs f.o.m nov 2014, kommer att finnas här på hemsidan. Vi ska göra kaningårdsbesök hos Kenneth Hagström i vår och länsutställning i N.Sandsjö 16 augusti.

20140312
Liten påminnelse om årsmötet och klubbmästerskapet.
Årsmötet kl. 11.00 söndag 16 mars i N.Sandsjö.
Föreningen bjuder på fika och det finns lotteri.

20140304
Ja, nu var årets största utställning LU i Södertälje avverkad. Kan tala om för er som inte var där att det var ett verkligt lyckat LU, kan börja med att det var bra skyltat och riktigt pampigt i utställningshallen, blå och gula ballonger fint arrangerade.
Det var 1451 anmälda varav ca 15 produkter av angoraull och kaninskinn, verkligen fina handarbeten.
Bland prudukterna var det ett par tovade barnstövlar som fick 96 poäng och bland kaninerna som fick 96 poäng var det en dvärgvädur (blå), en hermelin (blå zobel) och en dvärghare (vit/rödögd). I konkurransbedömningen så blev hermelinen BIS och dvärgväduren BIM, lite ovanligt att det var dvärgraser alla som fick 96 poäng.

Från vår förening var det 7 medlemmar det var:
Maria Johansson
Linda Waldemar
Ludvig Karlsson
Kenneth Hagström
Amanda Nilsson
Tjalle
Moens Kaniner

Och bäst gick det för vår ordförande Kenneth Hagström som på sin första utställning på länge kom på 3:e plats i klass B. Men flera av oss andra placerade sig också på prislistan, så vi visar att vi finns.

Nästa LU blir i Vänersborg, dit är det ju inte så långt så då kommer kanske fler från länet att ställa ut.
Bilder finns i "Fotoalbumet"


20140222
Boka in söndagen den 16 mars kl. 11.00, då är det årsmöte och stamboksbedömning med klubbmästerskap.
Ni som fått på mail det kommer ett nytt med lite ändringar, men samma dag och tid gäller.
Nytt mail kommer och brev kommer till de som inte har mailadress.

20140201
Uppdaterat på "Utställningsresultat"

20140119
Uppdaterat på "Utställningsresultat" o "Fotoalbum".

20140111
Uppdaterat på "Utställningsresultat"

OBS! http://lu2014.weebly.com/

GOTT NYTT ÅR!

20131228
Uppdaterat på "Utställningsresultat".

GOD JUL TILL ER ALLA!

Liten påminnelse, glöm inte betala in medlemsavgiften till 2014, annars får ni inte nr 1 av Kaninuppfödaren, ni som betalt in i oktober har ju även medlemsskap för 2014. Gäller också att ha betalt medlemsskap för att ställa ut nästa år.
Även ni som inte betalt in för uppfödarannonsen 2013 gör det snarast, 89 kr till Bg 696-5040.
Titta in på hemsidan efter utställningar, då är det uppdateringar, nu närmst från Mörrum, Kalmar, Gullbranna ev. Ljungsbro och LU. Om ni åker på utställningar som jag inte är på maila bilder och lite om utställningen så lägger jag in detta. moenskaniner@outlook.com

OBS! Viktig info här http://www.skaf.info/index.php?option=com_content&view=article&id=967&Itemid=351

2013113
Uppdaterat på "Utställningsresultat"
Vill ni kontakta mig på mail har jag nu moenskaniner@outlook.com (Monika Johansson)

20131110
Uppdaterat på "Utställningsresultat".

20131103
Uppdaterat på "Utställningsresultat", från två utställningar denna gången.

Nu visar SKAF upp produktionskaniner på Elmia.
http://www.elmia.se/sv/lantbrukinomgard/For-besokare/Dagsprogram/Scen-Hall-B/Kaninen-som-kottproducent/

20131013
Nu har vi avverkat utställningen i Värnamo, som blev en lyckad tillställning inte minst av att så många egna medlemmar ställer upp nu förtiden. En utställning är ju inte bara dagen som själva utställningen är på, mycket förarbete och planering. Hallen vi nu använt för andra året i rad har visat sig vara helt perfekt, stor och luftig med mycket sittplatser på läktarna där publiken har bra översikt över hallen. Utställare var anmälda från Uppsala, Simrishamn och Gotland och långt upp i Västergötland så Värnamo ligger bra till för en stor utställning, 104 utställare och 532 kaniner var anmälda.
Vi började med att bygga utställningen på fredag eftermiddag och glädjande så var vi ett 20-tal som hjälptes åt så det gick snabbt att bygga och sedan avslutade vi det hela med att äta soppa.
Lördag morgon så började en del tidigare för det är ju lite innan alla utställare kommer, vägskyltning men den var fixad på kvällen, nummerlappar till utställarna och serveringen.
Säkert glömt något, men nu så kan vi köra igång med vad som hände under dagen, domare vara Glenn Larsson (chef), Affe Hedlund, Ingela Larsson, Daniel Lindbladh, Kenn-Henri Nilsson och Eva Persson. Bärare som är en viktig del för att kaninerna ska komma fram till domarna och vi hade nog nästan alla bärare inom vår förening några fick vi "låna" in, alla gjorde ett bra jobb.
Vid lunch fick alla en välbehövlig vila och god mat fick de inta på Restaurang Söderport, efter denna lunch hade nog en middagslur varit på plats men det var bedömning som gällde.
Allt enligt planerna så var prisutdelningen kl. 16 och BIS blev en hermelin havanafärgad ägd av Rikard Ahlnér. Många fina kaniner kunde de besökande se denna dagen, vi hade många besökande och det var nog tack vare att vi fick in ett reportage i Finnveden NU och Ann-Louise blev ett första sides stoff.
Många föreningsmedlemmar ställde även ut på denna utställning och prislistan kan ni se i fotoalbumet.
Tack, till alla som gjorde denna utställning så lyckade, ingen nämnd ingen glömd.
Monika och Tjalle uppvaktades med blommor och present från föreningen, för jämna år fyllda.
Tack säger Monika och Tjalle till föreningen.
Bilder finns i "Fotoalbum".

20131005
Idag var det fest i "Rydaholmsdagen" och det kan ni läsa om på fliken "Vi har varit.....!

Ni som funderar på att bli medlem gör det nu, för om ni betalar in medlemsavgiften nu, gäller det hela 2014.
Mer info på "Bli medlem
".


20131001
Det blev 532 kaniner när sluträkningen var gjord till utställningen i Värnamo, Östbohallen.

20130910
Nu finns vår utställning med på evenemang på Turistbyrån Värnamo.
http://www2.visitvarnamo.se/sv/evenemanget/a519330/kaninutstallning-i-varnamo/detaljer?page=2

20130907
Uppdaterat på "Utställningsresultat".
------------------------------------------------------------------
Föreningsmöte 20130924 kl. 18-19
Plats: Tjalles Sportpriser, Åsenhöga.
På dagordningen:
Riksutställningen i Värnamo 20131012.
Val av representant till förbundsstämman 2014.
Information om Jordbruksverkets regler för
burstorlekar.
Fika.
Välkomna styrelsen.

Här ligger Tjalles Sportpriser: Marieholmsvägen 14, Åsenhöga.
Skriv in vart ifrån du åker så får du vägbeskrivning.
http://www.hitta.se/vagbeskrivning#stop=6365910.0:1379376.0~RT90|Marieholmsvägen+14+33593+ÅSENHÖGA

20130825
Uppdaterat på "Utställningsresultat".

20130804
Uppdaterat på "Utställningsresultat" och bilder i Fotoalbumet från N.Sandsjö.


20130706
Uppdaterat på "Utställningsresultat".
Vi hade ett litet styrelse möte i Nolhaga där vi gick igenom lite inför Länsutställningen och Riksutställningen, även lite vad vi ska göra emellan utställningarna. Kom gärna med förslag om ni vet arrangemang på som vi kan visa upp våra kaniner.

20130701

          
Inbjudan till Länsutställning.
 Norra Sandsjö lördagen den 3 augusti 2013.
 Jönköpings Läns KAF inbjuder länets medlemmar till utställning i samband med marknaden i Norra Sandsjös bygdegård lördagen den 3 augusti.

Tävlingen ingår i länsmästerskapen klass A* och B*

Marknaden är öppen kl. 12.00 - 16.00

Klasser:    A   Exteriör vuxna                50 kr/djur
                B    Exteriör ungdjur             50 kr/djur
                D   Hona m. ungar               50 kr/nummer
                M   Ungdjursgrupp               50 kr/nummer
(I klass M skall djuren vara mellan 8 - 14 veckor gamla och tre - fem i antal. Alla kaniner skall kunna sitta i samma utställningsfack)
(I klass D skall ungarna vara mellan 6 - 8 veckor (42-56 dagar) ungarna behöver ej vara märkta i vänster öra)
 
Inbetalning sker på vårt bankgiro 696-5040 i samband med anmälan.

Anmälningsblankett sänds till: Yvonne Fransson, Björksäter 2, 330 15 Bor.      0370-65 05 93
Mail: yfransson@spray.se  På mailen ska SKAFs anmälningsblankett användas. Senast 25 juli.

OBS: Djuren ska sitta i sina burar kl. 11.00
(
Samling vid 10.00 så bygger vi upp utställningen tillsammans)

Prisutdelning äger rum kl. 15.30
Därefter river vi utställningen tillsammans.

Vägbeskrivning
Bygdegården ligger utmed väg 128, mellan Stensjön coh Sävsjö.

Länsmästare.
* I länsmästerskapen tävlar vi på vår länsutställning och vår riksutställning i Värnamo 12/10-13 enligt ett särskilt poängsystem.
* Länsmästare blir den som har mest poäng efter de två utställningarna i klass A och B.

Varmt välkomna med anmälan eller bara ett besök.
Styrelsen

http://www.skaf.info/index.php?option=com_content&view=article&id=196&Itemid=203
Här hittar ni anmälningsblanketten till mail.
Har ni frågor om anmälan ring Yvonne eller om ni har några andra frågor kan ni maila mig moens@telia.comTREVLIG MIDSOMMAR!!!

20130605
Nu är det dax att börja putsa till kaninerna inför vår Länsutställning i N.Sandsjö.

Marknaden är mellan kl. 12-16, lördagen den 3 augusti 2013.

Vi samlas alla för att bygga upp utställningen kl. 10.

Klass: A Exteriör vuxna.
           B Exteriör ungdjur.
           D Hona med kull.
           M Ungdjursgrupp.
Utställningen ingår i tävlan om att bli Länsmästare tillsammans med riksutställningen i Värnamo den 12/10-13.
Pris: 50kr/nr
Mer info kommer senare om sista anmälningsdagen och vart ni ska skicka anmälan.

20130601
Uppdaterat "Utställningsresultat"

20130519
Uppdaterat på "Utställningsresultat"

20130505
Uppdaterat "Utställningsresultat".

20130428
Uppdaterat på "Utställningsresultat"

GLAD PÅSK till er alla!
Obs, ni som tänkt åka till Linneryd på utställning, den är borttagen ur "Barometern" på SKAFs hemsida, men fanns i Kaninuppfödaren, så ingen utställning i Linneryd.

20130320
Uppdaterat på "Uppfödare".

20130317
Idag hade vi årsmöte och 18 medlemmar hade slutit upp till mötet.
Ordförande hälsade alla välkomna och ett väl förberett möte så det gick snabbt och smidigt.
Ann-Christine Hedberg avtackades som kassör efter 25 år, som hon har skött detta perfekt, ny kassör blev Yvonne Fransson, så nu vet hon vad hon ska göra i 25 år.

Efter mötet fikade vi med frallor och tårta, sedan hade vi lite genomgång med tips och råd inför avelssäsongen.
Kenneth hade gjort ett bildspel på hur man väljer lämpliga avelsdjur, hur man kan kompensera om t.ex en hona har något sämre öron att man väljer en hane med bättre. Vi hade som exempel dvärgvädur viltgrå med och visade, där vi även tittade på färgen/kroppen och öronställning.

Sedan gick vi igenom hur man fyller i en anmälningssedel korrekt, vilket är viktigt så man inte blir nollad om man fyllt i fel. Detta är också något att tänka på när man fyller i anmälningssedeln att den som tar emot t.ex 400-500 anmälningar inte kan ringa och kolla alla som skriver fel.

Utställningar som vi har framöver är Länsutställningen i N.Sandsjö och Riksutställningen i Värnamo.
Själva kan vi vara på hugget om vi ser något arrangemang där vi kan hänga på och visa upp kaniner i vår förening.

Vi hade även prisutdelning:
Vandringspriser:
Jessica Brunell.
Staffan Roos.
Fredrik Holmdahl.
Länsmästare:
1. Ann-Louise Hallberg och Staffan Roos.
2. Tjalle.
3. Tommy & Yvonne Fransson

Bilder från mötet idag hittar ni i "Fotoalbum".
Även uppdaterat på "Uppfödarlänkar"


20130305
Påminnelse: Årsmöte i N.Sandsjö 17/3-13, kl. 12.

Tänkt ut vad ni ska på er annons i "Uppfödarregistret" (Kaninuppfödaren) vi tar en helsida och delar på kostnaden 1300kr. Ta med annonsen till årsmötet eller maila den till
moens@telia.com


20130302
Här kan vi som inte är på LU se lite av det genom detta reportaget.
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/gavledala/kanininvasion-i-borlange
Så kom det var LU är nästa år:
http://www.stockholmskaf.se/LU2014.htm

20130217
Vill ni se lite bilder från danska LU, så titta in på
www.moens.se

20130204
Uppdaterat på "Utställningsresultat".

20130122
En liten uppmaning till er som har ny mailadress eller en som ni sällan tittar på, skicka den mailadress som ni kollar till mig. Eftersom vi skickar t.ex kallelser och andra nyheter på mail är det ju bra att ni ser mailen.
Ni kan börja fundera på annons till "Uppfödarregistret" som kommer i Kaninuppfödaren i majnummret, ju fler vi är billigare blir det och så visar vi ju att vi finns till. Skriv ihop en annons och lämna den till mig på årsmötet eller maila den.

20130120
Planera in årsmötet söndag 17 mars kl. 12 i N.Sandsjö bygdegård, redan nu, mer info kommer ca 2 veckor innan mötet.
Uppdaterat på "Utställningsresultat".
Vill även påminna er som inte betalt medlemsavgiften att göra det om ni vill fortsätta att var medlem och det hoppas vi ju.

20130113
Uppdaterat på "Utställningsresultat"

20121230
Uppdaterat på "Utställningsresultat".
Och så en påminnelse, glöm inte att betala in medlemsavgiften till KAF.
Gott Nytt År till er alla!

God Jul önskar vi er alla!

20121210
Lite nytt på Jordbruksverkets sida om kaninuppfödning, det är ju vår skyldighet att veta vilka regler som gäller så kolla på detta:
http://www.jordbruksverket.se/formedier/nyheter/nyheter2012/djurskyddetskagallaforallakaniner.5.23e6874113b76a236698000273.html
lerforfaglarochkaninerforsallskapochhobby.5.23e6874113b76a236698000143.html
Gå till "Mer information.....
Klicka på "Föreskriftsförslag L100" scrolla sedan till sidan 44, där kan man läsa bl.a de nya burmåtten och lite annat nyttigt.
Hoppas ni fattar vad jag menar.

20121202
Så nu är det uppdaterat på "Utställningsresultat".

20121121
Nu kan ni planera in utställningen i Värnamo nästa år, det blir den 12 oktober 2013.
Uppdaterat på "Vi har varit..." och på "Uppfödarlänkar" någon mer som vill ha med sin uppfödning på "Uppfödarlänkar"?

20121120
Uppdaterat med en ny uppfödarlänk.

20121110
Uppdaterat på "Utställningsresultat", denna gången gick det riktigt bra för oss från Jkpgs KAF.

20121020
Uppdaterat "Utställningsresultat"

20121007
Så var då vår utställning i Värnamo avverkad, vi började bygga upp den på fredagen vid 16-tiden, många hade mött upp för att hjälpa till. Med så många som hjälpte till så var vi klara vid 20,30-tiden och då hade vi ätit god mat som Yvonne lagat.
Vägskyltar skulle också upp och det fick "skyltarna" mycket beröm för, grabbarna som fixade det var borta länge så vi höll på att åka och leta efter dom, men det är inte lätta att fixa det i mörkret. Alla hittade lätt till vår utställning.
Vi hade hyrt Östbohallen en gymnastikhall som var ca 19*19 m, bra och luftig med sittplatser på läktaren, det är alltid bra att ha någonstans att sitta och nu kunde publiken följa bedömningarna.
Så själva utställningsdagen började för funktionärerna vid 6,30 det är alltid en massa som ska iordning innan utställarna kommer med sina kaniner.
Domare för dagen var Kjell Carnbrand (chefsdomare), Christer Järnede, Affe Hedlund, Peter Landberg och Daniel Lindbergh.
Det var 433 kaniner anmälda och de hittade två 95,5p och 28 kaniner med 95p.
Best In Show, blev Martin Härles Thyringer hane.
Prislista hittar ni på
http://www.skaf.info/index.php?option=com_content&view=article&id=824:thyringer-baest-i-vaernamo
Vi fick beröm för en fin och välordnad utställning och det är ju tack vara att så många drar sitt strå till stacken, ingen nämnd ingen glömd. Ni är alla guld värda.
Jag tackar också Emma Almquist för alla fina bilder som vi får "låna" till vår hemsida och här är länken.
Fick inte länken så det gick att klicka på den så ni får kopiera den i stället.
http://dayviews.com/hobbymupp/2012/10/6/

 


20120930
Uppdaterat på "Utställningsresultat".

Nu är det snart som vår egen utställning är i Värnamo, kan med glädje se att många av våra egna medlemmar ställer upp och hjälper till nu till helgen. Det är ju så att få det att fungera så måste vi alla försöka dra ett strå tilll stacken, det är ju inte den där "Någon Annan" som fixar det.
Bjuder vi på "kalas" så får vi duka och så blir vi bjudna till andra föreningar så kan vi bara åka dit till dukat bord. Är det inte så?

Vi har fått många kaniner anmälda, hela 433 i 32 olika raser, så vi är ju bland Sveriges största utställning. Vi ska göra det till förhoppningsvis en bra och minnesvärd utställning.


20120923
Uppdaterat på "Utställningsresultat".

20120916
Uppdaterat på "Akuellt".

20120913
Uppdaterat på "Utställningsresultat" och så hoppas vi att många kommer på mötet i Åsenhöga.

20120904
Liten påminnelse om föreningsmötet:

Tid:  Söndag 16 september kl. 11-13.
Plats: Tjalles Sportpriser, Marieholmsvägen 14, Åsenhöga.
http://www.hitta.se/tjalles+sportpriser+ab/%C3%A5senh%C3%B6ga/xP-XH7cccE?vad=tjalles+sportpriser&var=%C3%A5senh%C3%B6ga
Försök att komma då det är mycket planering inför vår utställning i Värnamo.20120827.
Lagt in en ny flik "Utställningsannons".

20120825
Uppdaterat på "Utställningsresultat"

20120805
Uppdaterat från Länsutställningen, det ligger på "Fotoalbum".


20120801
Välkommen till vår Länsutställning i N.Sandsjö, den är vid bygdegården och det är hantverksmarknad och detta är på lördag den 4 augusti.
Vi kommer att vara där med våra kaniner mellan kl. 11.00 och 15.00, då det är prisutdelning.
Det är ca 50 kaniner anmälda, allt från Belgiska Jättar till hermeliner, så gör ett besök och titta på fina kaniner.
N.Sandsjö ligger en bit från Sävsjö mot Nässjö väg 128.

20120731
Uppdaterat på "Utställningsresultat".

20120708
Uppdaterat på "Utställningsresultat".
Inbjudan om Länsutställningen har skickats ut på mail och brev, ni som får brev det kommer nu i början av veckan och ni som fått mail, snälla skicka ett ok att ni sett inbjudan.

20120606
Uppdaterat på "Vi har varit....."

20120602
Uppdaterat på "Utställningsresultat" och glöm inte anmäla till Alingsåsutställningen 6-8 juli som är en kaninfest i tre dagar, sista anmälningsdagen 15 juni, annons i sista KU.

20120531
Jkpgs KAF kommer att finnas med i Anderstorp på 6:e juni firandet, som firar 20 år, många aktiviteter med mycket folk.
Vi har en fyrfackare med olika kaniner i och lite information om vår förening och så givetvis klappa kanin. Här kan ni se vad som händer i lilla Anderstorp den 6:e juni
www.6juni.nu

20120527
Uppdaterat på "Utställningsresultat".

20120515
Vi kommer att ha Länsutställning den 4 augusti 2012, i samband med marknaden i Norra Sandsjö.

20120512
Uppdaterat på "Utställningsresultat"

20120428
Uppdaterat på "Utställningsresultat".

201204014
Så har förbundsstämman varit i Jönköping och bilder och lite att läsa om det finns på fotoalbum, mer och utförligare kommer i Kaninuppfödaren.

20120316
Uppdaterat på "Uppfödarlänkar".

20120308
Glöm inte att skicka mig er annons som ni vill ha med i "Uppfödarregistret" som kommer i Kaninuppfödaren, jag vill ha det senast 25 mars. Skicka det till
moens@telia.com, det är ett bra register när man letar efter uppfödare och även visa vad ni har i er kaningård.

20120304
Årsmötet har nu varit och glädjande så var det många som kom, lite från årsmötet kan ni se på "Aktuellt"

20120216
Nu är kallelse till årsmötet skickat och hoppas många kommer så vi bl.a kan planera för aktiviteter för året.
Årsmötet är i N.Sandsjö den 4/3-2012 kl. 12.

20120205
Uppdaterat från LU med ett nytt "Fotoalbum".

20120123
Ni kan ju börja fundera på om ni vill vara med på Uppfödarregistret i Kaninuppfödaren. Vi samlar ihop er som vill vara med på den och delar på kostnade för en helsida, lämpligt att ni har gjort annonsen tills årsmötet som troligen blir i början av mars. Jag tar emot på mail också
moens@telia.com
http://www.skaf.info/images/stories/uppf-reg2012.pdf

20120115
Liten påminnele om medlemsavgiften, saknade många av er när jag fick listan idag. Tänk på att ni måste vara medlemmar för att få tidningen/ställa ut och skriva stamtavlor på era kaniner.

20120114
Uppdaterat på "Utställningsresultat" Mer bilder för er som kan kolla på FB.
https://www.facebook.com/find-friends/?ref=friends#!/photo.php?fbid=10150525898973351&set=a.10150525898583351.395029.703648350&type=1&theater

20120111
Här är länken till LU-hemsidan, kan ju vara roligt att följa lite vad som händer.
http://www.lu2012.tempore.se/

20120107
Uppdaterat från årets första utställning i Kvänum "Utställningsresultat".

20111231
GOTT NYTT ÅR TILL ER ALLA!!!

20111229
Uppdaterat "Vi har varit"

20111218
Snart jul och årets sista utställning har varit i Mörrum, lite om den kan ni läsa på "Utställningsresultat."

20111113
Uppdaterat på "Utställningsresultat"

20111111
Nu finns en hemsida till LU 2012
http://www.lu2012.tempore.se/

20111106
Uppdaterat på "Utställningsresultat".

20111023
" Tack för det arbete som alla la ner i samband med utställningen i Värnamo.
Nu är vi betydligt fler som förstår vilket arbete som krävs före under och efter utställningen.
Man kan alltid ha en utställning men för att det skall bli bra och för att utställare skall komma tillbaks krävs det lite extra ibland.
Flera utställare visade sin uppskattning över att vi lagt ner lite arbete på att smycka ut lokalen med tallkvistar.
Utställare var imponerade av ett mycket fint prisbord.
Några uttryckte att det var den bästa utställning de varit på i år.
Tack, till alla i föreningen."

Kenneth Hagström / kommisarie.

20111009
Så har vi då haft vår utställning i Värnamo, en lyckad utställning. Vi började bygga den vid fredag middag då Kenneth kom med burarna från Eksjö. Vi var elva som kom och byggde och gjorde allt iordning inför lördagen, vi hade trevligt åt mat/fikade mellan varven.
Lördagmorgon var de första där vid 7-tiden då det är mycket som ska vara klart innan utställarna kommer, de måste ju veta i vilka burar deras kaniner ska sitta. Sedan var det fullt ös hela dagen mycket folk kom, nog mer än vi räknat med och det var stundom parkeringskaos. Besökarna var imponerade av alla kaninraser som fanns och det var mycket frågor om kaniner, de fick även klappa kaninungar. Mycket folk i fiket som kunde köpa goda hembakade kakor som medlemmarna bakat och läckra mackor fanns också.
Många av våra medlemmar ställde ut och fick fina poäng, Länsmästare blev Tommy och Yvonne Fransson, hela prislistan kommer i Kaninuppfödaren.
Efter prisutdelningen så var det då dax att riva utställningen och vi tackar de käcka grabbarna från Alingsåsföreningen som hjälpte till det var någon mer frivillig som också hjälpte till.
Tack till er alla som hjälpte till med allt som hör en utställning till. Det är mycket som ska ordnas för att det ska fungera.
Bilder från Värnamo finns i "Fotoalbum".

20110925
Nytt på "Utställningsresultat" från Kalmar och "Fotoalbum" från Jbv Kursen.

20110918
Påminnelse om mötet i Värnamo (boulehallen) 19 sept. kl. 18.30.

20110909
           
Jönköpings Läns Kaninavelsförening.
                                 inbjuder till
                         RIKSUTSTÄLLNING
            Värnamo, boulehallen lördagen 8 okt. 2011

      Utställningsannons finns i KU nr 6, maila mig om ni vill ha annonsen. 
OBS! Anmälningarna ska vara framme senast 14 sept. 2011
            Varmt välkomna med anmälningar eller ett personligt besök.
               För besökare är det öppet 10 - 16.
Liten vägbeskrivning kör mot sjukhuset och sedan mot Hånger, boulehallen ligger ca 600 m från väg 27.
Frågor maila så försöker jag svara
moens@telia.com

20110904
Uppdaterat på "Utställningsresultat" från Helsingborg.

20110828
 Påminnelse om Jbv-kusen finns på "Aktuellt".

En liten blänkare till er som är med eller kanske vill gå med i Dvärgkaninklubben, ny webmaster och vill ni vara med i uppfödarreg. så skicka ett mail till webmastern.
http://www.dvargkaninklubben.se/

20110821
Uppdaterat "Utställningsresultat".

20110806
Uppdaterat från Länsutställningen  N.Sandsjö, det hittar ni i ett nytt fotoalbum "N.Sandsjö 2011."

20110710
Uppdaterat "Utställningsresultat" och på tal om utställning glöm inte vår egen i N.Sandsjö, där anmälan ska vara hos Ludde den 27 juli
.

20110616
Uppdaterat på "Aktuellt".

20110528
Uppaterat på "Utställningsresultat"

20110522
Uppdaterat på "Utställningsresultat"

20110515
OBS!!! Senast 27 juli ska anmälan vara inne till Länsutställningen.

20110514
Uppdaterat inbjudan till länsutställning "Aktuellt".

20110508
Uppdaterat "Aktuellt" om Länsutställningen.

20110507
Uppdaterat på "Utställningsresultat".

20110413
Uppdaterat på "Utställningsresultat"

20110403
Uppdaterat lite på "Uppfödarlänkar"

20110320
På årsmötet efterfrågades "Stadgarna" de finns på KAFs hemsida och jag har lagt in en direktlänk på "Föreningslänkar".
Även uppdaterat på "Akuellt" om LU i Finland om det är någon som är intresserad av att resa dit.

20110313
Så var då årsmötet avklarat, vi hälsade några nya medlemmar välkomna det vara Caisa som var helt ny sedan var det Yvonne och Tim de har ju varit med i föreningen så att säga, men nu är de medlemmar. Årsmötet klarades av inga problem och lite nya förslag på aktiviteter togs upp. Det är planerat en Länsutställning i N.Sandsjö och Riksutställning blir det i Värnamo den 8 okt-11.
Så var det avslutning på våra "Träffar" idag så skulle vi bedömma kaniner. Först hade Ludde bedömt dom sedan fick vi egna kort och göra egna bedömningar, man kan säga att de bläddrades flitigt i Standarden och det vändes och vreds på kaninerna. Sedan togs kaninerna fram igen och vi gick igenom våra bedömningar och fick redogöra våra poängbedömningar. Vi var nog överrens om att det inte var så lätt att bedömma och ge poäng, endel fick för höga och en del för låga för att vi tolka Standarden olika.
En sammanfattning av dessa träffar är bara positivt, som vi gärna vill göra uppföljning på något sätt. Vi har ju varit ganska många på träffarna och det har varit mycket givande och vi har haft kul.
Bilder finns i nytt fotoalbum "Årsmöte/Träff 4".

20110306
Påminnelse om ÅRSMÖTE
13 mars kl. 11, styrelsen samlas kl. 10.
Efter årsmötet bjuder föreningen på fika och sedan har vi "Träff 4" ("Egen bedömning av ett antal kaninraser"), ta med egen "Standard" till denna träffen.

20110302
Uppdaterat några nya "Uppfödarlänkar".

20110222
Ni som vill vara med på UPPFÖDARREGISTRET (Kaninuppfödaren), maila till mig så skickar vi in tillsammans och delar på kostnaden. Skriv ner vad som ska stå och skicka till moens@telia.com , senast 14 mars eller ni kan ta med till årsmötet.

20110214
Alla Hjärtans Dag, så glöm inte era nära och kära.
Kallelse till årsmöte finns på "Aktuellt".
Uppdaterat på "Utställningsresultat" och "Fotoalbum", det är från LU.
Glömt betala medlemsavgiften?
Kanske därför du inte fått tidningen?
För att skriva stamtavlor på dina kaniner måste du vara medlem i KAF.

20110129
Uppdaterat på "Utställningsresultat"
Påminner er om "Träff 3" den 6 februari kl. 10 -15 i N.Sandsjö.

20110118
Uppdaterat om "Träff 3" på "Aktuellt".

20110108
Så har ett nytt år börjat och första utställningsresultatet hittar ni på "Utställningar".

20101231
GOTT NYTT ÅR!
Hoppas på ett bra kaninår för oss alla.

20101204
Uppdaterat på "Utställningsresultat".

20101121
Uppdaterat på "Aktuellt" från vår andra träff i aktivtetskalendern.

20101118
Glöm inte söndag 21 nov. "Träff 2" i N.Sandsjö kl. 10-ca 15. Denna träff har vi med kaniner och tittar på, även nya Standarden finns till försäljning.
Kom ihåg fikakorgen!

20101113
Uppdaterat på "Utställningsresultat".

20101107
Uppdaterat på "Utställningsresultat".

20101102
Nu har den nya "Standarden" kommit och finns till försäljning. Priset för "Standarden" blir 450 kr, den förra kostade 495 kr, läs mer på SKAFs hemsida.
Uppdaterat på "Aktuellt" om nästa träff.

20101013
Lagt in några bilder från utställningen i "Fotoalbum".

20101010
Så är då vår utställning i Eksjö avklarad, en utställning som jag tror vi alla kan känna oss nöjda med. Idag så kunde man se hur en angora klipptes och så var det kelkaninsbedömning, till den bedömningen kom det 17 st. kaniner med små mattar/hussar. Hoppas de tyckte det var roligt att få veta lite mer om kaniner och de fick lite goda råd och tips, lite kloklippning visades också för ägarna.
Prisutdelningen var strax innan kl. 14 och den gick snabbt och galant, så sedan var det bara städningen kvar. Men först tog vi alla en fika innan grovjobbet började, lite tur hade vi då östgötarna skulle låna våra burar, så vi slapp åka till ladan med dom. Sedan ett tack till alla som hjälpte till att riva utställningen, tänk så mycket fortare det går när man hjälps åt. Tack, alla "nya" medlemmar som hjälpte till så det inte bara blev de gamla uvarna kvar. Givetvis även ett tack till de som byggde utställningen och bidragen till serveringen med de läckra bakverken. Utan all denna hjälp så blir det ingen utställning och så har vi en ordförande som drar ett stort lass.  Även ett stort tack till vår "nattvakt" Johan med hund som även ställer upp och hjälper oss med rivningen.

Lite mer prislistor.

Vinnare av rasklockor i malm:
Fransk Vädur:
Camilla Hedberg, Sundborn.
Lilla Tysk Vädur:
Johny Stolpe, Arboga.
Lilla Silver:
Ingela Larsson, Båstad.
Alaska:
Affe Hedlund, Vårgårda.
Tan:
Ingela Larsson, Båstad.
Dvärgvädur:
Linnea Boqvist, Ljung.
Hermelin:
Sofie Johannesson, Göteborg.
Svårtecknade raser:
Gunnar Danielsson, Herrljunga.

Vandringspriser skänkta från tyska uppfödare i samband med LU 2009 i Eksjö.

Saschen-Anhalt hederspris 2009.
Jätteraser och stora raser.
Ingen vinnare

Holger Kaisers hederspris.
Raser med avvikande hårstruktur och medestora raser.
Vinnare: Helena Nilsson, Aneby.

Landesverband Der Kaninchenzuchter Sachsen-Anhalt e.V.
(Erkännande för enastående uppfödarprestation)
Små raser - Dvärgraser.
Vinnare: Moens Kaniner.

Länsmästare blev Staffan Roos, tvåa Moens Kaniner och trea Tjalle.


20101009
Resultat från Eksjö.
BIS blev Affe Hedlund med en Alaska 95,5p.

Här kommer de fem bästa i klass A och B.

Klass A:

1. Affe Hedlund,      Alaska,  hane                  95,5p.
2. Gunnar Danielsson, Rysk kanin zobel brun, stam        284,5p.
3. Anders Andersson,  Lilla Tysk Vädur viltgrå, stam     283p.
4. Moens Kaniner Dvärgvädur, vit/blåögd, grupp hanar       283p.
5. Linnea Boqvist,  Saschengold, grupp hanar,      283p.    

Klass B:

1. Linda Berntsson, Alaska, grupp hanar,    284p.
2. Jan-Erik Svensson,  Vit Lant,   stam,       283,5p.
3. Göran Andersson,  Blå Wiener,  stam,     283p.
4. Johny Stolpe,  Lilla Tysk Vädur, viltgrå, grupp hanar,     283p.
5. Fredik Wallh, Perl Egern, hona,       95p.

Klass G:

Affe Hedlund  379p

Det var 360 kaniner anmälda, domare var Christer Järnede, Eva-Lena Lönndahl, Eva Persson och Kenn-Henri Nilsson.KANINUTSTÄLLNING I EKSJÖ 9-10 OKTOBER.
BRINGNERS BLOMSTERHANDEL.

LÖRDAG: 10-15 Bedömning

SÖNDAG: 10-13 Bedömning av kelkaniner, kom med din kanin och få den bedömd.
11-13 Klippning av angora.
Prisutdelning kl. 14
Entre: Vuxna 20 kr Barn 10 kr
Välkomna och se många raskaniner. 350 kaniner är anmälda.

Ni som går i kaninköpartankar, passa på och gör ett besök och prata med uppfödare. Det finns även kaniner till salu.

20101001
Uppdaterat på "Aktuellt".

20100927
Är det några snälla medlemmar som vill bidra med lite bakat till fiket på vår utställning i Eksjö, så mottages det gärna. Behöver inte vara några mängder, bidragen lämnas i fiket. Tack, på förhand.


20100926
Första träffen i våra aktiviter är nu gjord, hoppas de som kom tyckte det var givande. Det var både nya och gamla medlemmar som kom till denna träffa och även de gamla "rävarna" hade något nytt att lära sig. Idag så tittade vi också närmare på färgen viltgrå och läste i Standarden medan kaninerna gicks igenom. Hoppas att fler dyker upp på de andra träffarna, det är så mycket roligare att syssla med kaniner när man vet lite t.ex vilka klasser som finns och vad de innebär. Bra att veta vad jag ska tänka på när jag anmäler till utställning.

20100925
Uppdaterat "Utställnings Resultat".
Hoppas nu att många tar tillfället i akt och kommer på träffen i N.Sandsjö.

20100918
Liten påminnelse till vår träff i N.Sandsjö den 26 sept. kl. 10 - 15.
Medtag:
-Eget fika så du klarar dig hela dagen.
-Papper och penna.
-Nordisk Standard(om du inte har någon standard så kan du vid träff 2 köpa från Trycksakslagret)
-Utdelade kompendier med kopior från standarden.
Ni som inte fått det får på plats.

20100912
Liten påminnelse om att anmälningarna till Eksjöutställningen är tillhanda senast 16 september.

20100831
Uppdaterat "Utställningsresultat".

20100814
Uppdaterat "Utställningsresultat".

20100807
Uppdaterat på "Utställningsresultat" nytt fotoalbum med bilder från Länsutställningen i N.Sandsjö.

20100730
Hoppas nu att många har anmält till N.Sandsjö, domare blir Affe och det är vi glada för, han delar gärna med sig av det han kan om ni har frågor.
Vi samlas kl. 10 och bygger upp utställningen.
Hoppas på fint väder, så syns vi och har trevligt.

20100725
Glöm inte anmäla till Länsutställningen i N.Sandsjö!!!

20100630 
Uppdaterat "Aktuellt"
                
Inbjudan till Länsutställning.
Jönköpings KAF inbjuder länets medlemmar till utställning i samband med marknaden i Norra Sandsjös bygdegård lördagen den 7 augusti.

Tävlingen ingår i Länsmästerskapen*. Vi tävlar i klass A och B.

Marknaden är öppen kl. 12.00 - 16.00

Klasser:  A     Exteriör vuxna         30 kr/djur
                B     Exteriör ungdjur     30 kr/djur
                D    Hona m. ungar        30 kr/nummer
               M    Ungdjursgrupp        30 kr/nummer
( I klass M skall djuren vara sex - tolv veckor gamla och tre - fem i antal. Alla kaniner skall kunna vara i samma utställningsfack).

Inbetalning sker på vårt giro 69 44 98 -7 i samband med anmälan.
Anmälningsblankett sänds senast 29 juli till: Ludvig Karlsson, Blomgatan 9, 561 35 Huskvarna.

OBS: Djuren skall sitta i sina burar kl. 11.00
(Samling vid kl. 10.00 så bygger vi upp utställningen
tillsammans).

Prisutdelning äger rum kl. 15.00
(Därefter river vi utställningen
tillsammans).

Vägbeskrivning.
Bygdegården ligger utmed väg 128, mellan Stensjön och Sävsjö.

* I Länsmästerskapen tävlar vi på vår Länsutställning och vår Riksutställning i Eksjö i oktober enligt särskilt poängsystem. Länsmästare blir den som har mest poäng efter de två utställningar i klass A och B.

Varmt välkomna styrelsen.

Är det något ni undrar över så ring gärna och fråga, Kenneth Hagström 0381-135 27 eller
Monika Johansson 0371-157 42


20100614
Uppdaterat "Utställningsresultat".

20100522
Uppdaterat "Utställningsresultat".

20100509
Uppdaterat på "Utställningsresultat".


20100424
Uppdaterat på "Utställningsresultat".

20100408
Nu börjar utställningarna komma igång i vår "närhet" så glöm inte att anmäla. Vi måste ju visa att vi har fina kaniner i vår förening. Och ni som åker på utställningar som inte jag (Monika) är på, glöm inte att ta något kort och skicka med resultatet.
Förhoppningsvis har ni kaninkullar i er kaningård, kanske skulle vi göra en länk med bilder på era kaninkullar, verkar det intressant? Skicka bild och lite fakta så gör jag en sida med "kullbilder".
Maila till:       moens@telia.com20100327
Hemsidan har fått lite ny design.

20100322
Nu är det inskickat till Uppfödarregistret i Kaninuppfödaren, det blev 15 uppfödare som ville vara med.

20100318
Lagt in om nya vandringspris, som vi medlemmar i Jönköpings KAF kan tävla, läs mer om det på "Nya Vandringspris"

20100316
Såg på KAFs hemsida att det är förlängt till den 25 mars för Uppfödarregistret, så ni som inte lämnat in till det har fortfarande tid. Maila eller ring mig.
moens@telia.com0371-15742, 0731564737

20100315
Nu har årsmötet/avelsbedömningen varit, det var ca 20 kaniner som bedömdes av Christer Järnede. Under bedömningen berättade Christer om vad som man bedömmer och detta är mycket lärorikt för oss alla. Man får veta vad som är både bra och dåligt och vad man ska tänka på i framtida avel.Efter avelsbedömningen så fikade vi och pratade vi kaniner, givetvis. Det var två nya medlemmar som hade kommit och de hälsar vi särskilt välkomna och hoppas de blir aktiva, annars var det väl i det närmaste bara styrelsen som var där.
Vi har lagt upp lite planer för kommande året, det kommer jag att skriva om senare, ville bara lägga in lite nu om helgens möte.
För att bli aktiva så måste vi alla dra vårt strå till stacken och komma med förslag till vad ni vill göra.
Lagt in en ny på "Uppfödare"
Vi kommer att lägga in en helsida till "Uppfödarregistret" nu blev det lite hastigt påtänkt, men vi som var på mötet har har skrivit upp oss, jag har även mailet en del. Sista dagen var ju 15 mars, så ser någon detta idag och vill vara med så hör av er på mail eller telefon.
moens@telia.com0371-15742, 0731564737

20100202
Vill bara påminna er om "Inbjudan till Avelsbedömning och Årsmöte" den 14 mars kl. 10,00 i N.Sandsjö.
Ett bra tillfälle att få er kanin avelsbedömd och stambokförd.
 OBS! Bedömningen gäller endast vuxna djur.
Glöm inte skicka in anmälan till Ludde.

Kom gärna med förslag på vad vi ska ta upp på våra möten. Förra mötet fyllde vi i anmälningsblankett till utställning. Stamtavlor kanske någon vill veta hur man fyller i och att kaninerna som vi säljer har en fullständig stamtavla.

20100222
LU har nu varit med tragedi i och med hallen som rasade.
Vill ni se bilder därifrån så gå in på SKAFs hemsida där ni kan följa arbetet.
Finns också bilder på www.moens.se20100214
Nu är det snart dags för LU, ville bara påminna er om flera intressanta semenarier, som ni kan besöka.

Lördag: 14.00 - 15.00 
Semenarium - Nytänkande inom föreningsarbetet.
Semenarium - Kaniner i dagens mediabrus.
Lördag: 15.00 - 16.00
Semenarium - Avel med Fransk vädur.
Semenarium - Tävlingsprogrammet.
Besök gärna dessa semenarier, de ger mycket och är väldigt intressanta.
Mycket som vi kan ha med till vår egen förening.

En liten påminnelse, ni har väl inte glömt att betala medlemsavgiften?

20100205
Nu finns det ute info på KAFs sida om antal anmälda och tillsaludjur på LU.

20100131
Uppdaterat "Resultat" och lagt till på "Uppfödarlänkar" vilken kaninras som de är uppfödare på.
Även ni som inte har hemsida kan få med er uppfödning om ni vill synas lite mer.
Maila bara mig så lägger jag in era uppgifter.
moens@telia.com

20100120
Lagt in en ny uppfödarlänk.

20100118
Liten påminnelse om medlemsavgiften för 2010.
Ni som inte lämnat er mailadress gör det gärna till mig,
moens@telia.comni får då ut snabbare info och lite annat smått och gott.
Hälsar alla nya medlemmar välkomna till vår förening.

20100118
Glöm inte anmäla till LU!

20100110
Uppdaterat på "Resultat" det är från Kalmarutställningen.
Uppdaterat om årsmöte "Aktuellt".

20091213
Här är en länk till lite fler bilder från Tyskland.
http://www.bundes-kaninchenschau.de/?redid=332996

20091210
Detta kan man kalla kaninutställning, kolla denna länken på tyska kaninutställningen med 30000 kaniner.
http://weihnertskleintierzucht.npage.de/bundeskaninchenschau_2009_71537693.html
Vi kan ju vara med fast vi inte är där.

20091205
Uppdaterat Resultat.

20091129
Uppdaterat Resultat.

20091114
Uppdaterat på Resultat.

20091031
Uppdaterat på Resultat.

20091017.
Uppdaterat på Resultat.

20091012
Det som hänt senast är Eksjö-utställningen som var 10-11 oktober 2009, 324 kaniner var anmälda, något mindre än de senaste åren.
Resultat och bilder hittar ni på "Aktuellt" och "Fotoalbum", klicka på Fotoalbum så kommer ett eget album upp på "Eksjö 2009".

Tack, till alla som hjälpte till att göra utställningen möjlig, i år var det många som hjälpte till att riva utställningen.Din rubrik